Никълъс Кейдж за ролята на живота си в ''Непоносимата тежест на огромния талант''

  • Сподели:
Никълъс Кейдж за ролята на живота си в ''Непоносимата тежест на огромния талант''

Актьорът Никълъс Кейдж играе ролята на самия себе си в най-новия си филм ''Непоносимата тежест на огромния талант".

Филмът проследява затъналия в дългове Кейдж, който приема оферта от 1 милион долара, за да присъства на партито, по случай рождения ден на свой богат супер фен (Педро Паскал) в Испания. Когато нещата се влошават и Кейдж е вербуван от ЦРУ, за да помогне за изпълнението на мисия, той трябва да се въплъти в самоличността на най-емблематичните си герои от екрана, за да спаси себе си и семейството си.

Режисьор на тази интригуваща лента е Том Гормикан, който е и написал сценария съвместно с Кевин Етън.
Във филма ще видим да участват и Тифани Хадиш, Шарън Хорган, Лили Шийн, Джейкъб Сципио, Айк Баринхолц, Нийл Патрик Харис и Пако Леон. 

Пред Entertainment Weekly Кейдж заяви, че екранизираната му версия, наречен Ник или Ники Кейдж, се чувства неосъществен и се бори с отхвърлянето, което се случва доста често в малък град, какъвто е Холивуд.


''Не бях особено развълнуван от идеята да играя самия себе си, но когато Том ми изпрати сценария, сякаш образа на Ники ми напомни малко за Buddy Love на Джери Луис в „The Nutty Professor". Винаги съм се възхищавал на това, което постигна с този филм. За мен Ники краде цялото внимание.'', сподели Кейдж.


Това е ключов момент в кариерата на Никълъс Кейдж. Някога позлатената икона на блокбъстърите, катастрофира преди много години, разбит във вълна от лошо управление на финансите си и също толкова лош избор на филми, в които да играе. Просто трябва да погледнете страницата му в IMDb като доказателство за последното. 

Бавно, но сигурно обаче Кейдж се връща към нас, или със забавни малки роли в големи продукции (Teen Titans Go to the Movie, Into the Spider-Verse), или с аплодирани завои в по-малки проекти (Mandy, Pig). Завръщането на Кейдж продължава с новини, че той е подписал договор за участие в ролята на Дракула в Ренфийлд на Крис Маккей, заедно с Никълъс Холт и Аквафина. И тогава на ред идва "Непоносимата тежест на огромния талант". Филм, за който е сигурно, че Никълъс ще получи повече внимание в сравнение с която и да е друга роля, която е играл от десетилетие. Безспорно е интересно да гледаш любимите си звезди на широк екран, които сътворяват труден образ, но нека бъдем честни - да играеш себе си е съвсем друго предизвикателство.
Тогава залогът се увеличава.
Ще бъде любопитно и вълнуващо да видим завръщането на Кейдж на голям екран.

Филмът излиза в кината на 22 април 2022 г., а неговия трейлър може да гледате ТУК.