Новата S-класа с plug-in хибрид и задвижване на всички колела вече е тук

  • Сподели:
Новата S-класа с plug-in хибрид и задвижване на всички колела вече е тук

•    Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела в сегмента
•    С така наречения „нулев слой“ на MBUX най-важните приложения винаги се предлагат в топ изгледа на екрана
•    За първи път в Mercedes-Benz S-класата - салон, при изработването, на който не е ползвана кожа 

Новата S-класа на Mercedes-Benz с plug-in хибрид и задвижване на всички колела вече се предлага в оторизираните дилърства на Силвър Стар в София, Варна, Пловдив и Бургас, както и в Евростар в Русе. S 580 e 4MATIC е с комбиниран разход от 1.0-0.7 л/100 км, комбинирани CO2 емисии 23-16 г/км, разход на електрическа енергия 25.5-21.9 кВтч/100 км. Моделът се предлага с дълго междуосие на цени от 269 700 лв. с ДДС.


С електрическото задвижване с мощност 110 кВт/150 к.с. и изцяло електрически пробег от над 100 километра по WLTP, S 580 e 4MATIC може да се шофира дълго без нужда от двигателя с вътрешно горене. В основата на хибридната система за задвижване стои 6-цилиндров редови двигател с мощност 270 кВт/ 367 к. с. от актуалното поколение двигатели на Mercedes-Benz. Максималният въртящ момент от 480 Nm на електродвигателя e наличен още от самото начало, което дава пъргавина при потеглянето и динамика при шофирането. Максималната скорост при шофиране на електричество е 140 км/ч. 
Автомобилът е оборудван с 11 кВт (3-фазен) заряден модул за зареждане в домашни условия, като има възможност и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт, с което напълно изтощена батерия може да се зареди за около 30 минути.

В plug-in модела ще откриете и най-новото поколение на инфотейнмънт системата MBUX (Mercedes-Benz User Experience). С последните актуализации и благодарение на така наречения „нулев слой“ потребителят не трябва да търси най-често използваните функции през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения винаги се предлагат по контекстуален начин в топ изгледа на екрана. По този начин се спестяват множество стъпки при работата със системата. 


designo става MANUFAKTUR: Новият лейбъл посреща желанието на клиентите за повече индивидуалност с внимателно подбрани материали, обработени предимно на ръка, нови цветови комбинации, висококачествени повърхности и ексклузивни лакови покрития. Интериорът предлага богат избор от възможности за индивидуализация като например бордирано лого на подглавниците и постелките, двуцветен волан и други. За екстериора MANUFAKTUR предлага 7 нови лакови покрития, като част от тях са вдъхновени от историята на Mercedes-Benz. При конфигурирането на автомобила, може да се избере и салон, при изработването, на който не е ползвана кожа.