Пиърс Броснан на 70: "Не намирам смисъл да се ядосвам''

  • Сподели:
Пиърс Броснан на 70: "Не намирам смисъл да се ядосвам''

Пиърс Броснан разкрива, че никога не губи самообладание и използва медитацията, като начин да запази спокойствие и да поддържа ума си балансиран.

В разговор с американското издание Closer 70-годишният актьор заяви, че не вижда смисъл да се ядосва.

"Не се ядосвам. Няма смисъл. Къде ще отиде този гняв?''

Звездата също така обича да медитира, използвайки техниката, за успокояване на ума, и има афинитет към водата, като понастоящем живее с втората си съпруга Кийли Шей Смит в Кауай, Хаваи.

Пиърс казва: "Имам прекрасни спомени от морския бряг. Така че, когато през 80-те години на миналия век се озовах в Америка, имаше само едно място, където мога да бъда - крайбрежието. Лос Анджелис просто не притежаваше същата магия за мен, както крайбрежието на Малибу."

Звездата от "Mamma Mia" е роден на 16 май 1953 г. в Ирландия в семейството на Мей и Томас Броснан. Детството на Пиърс не е лесно, тъй като когато е съвсем малък, баща му изоставя семейството. По-късно майка му се мести в Лондон, за да работи като медицинска сестра, но се прибира у дома само два пъти годишно. Броснан основно е отгледан от баба си Катлийн и дядо си Филип, а когато те умират за него се грижат чичо му и леля му. След самотното си детство Пиърс първо има стремеж да стане художник и на 16 години напуска училище с картонена папка с рисунки и картини. Започва да се обучава в училището по изкуства "Сейнт Мартин" в Лондон, където изучава търговска илюстрация.

В продължение на три години той се обучава в Драматичния център в Лондон и преди това е описвал появата си в индустрията като "освобождение" и "стъпало към друг живот". Актьорът започва работа през 1975 г., като се издига в редица филми, преди да му бъде предложена ролята на Бонд през 1995 г.
Оттогава той има редица други роли, включително в ''Mamma Mia'' като Сам Кармайкъл.Пиърс среща първата си съпруга Касандра Харис, след като напуска театралното училище. Двамата се сгодяват през 1980 г. и имат един син - Шон, като Пиърс осиновява и децата ѝ Шарлот и Крис след смъртта на баща им Дермот през 1986 г. За съжаление, Пиърс преживява още една трагедия, тъй като овдовява след смъртта на Касандра от рак на яйчниците през 1991 г., а през 2013 г. губи Шарлот от същата болест.

В миналото той признава:

"Носейки тежестта, болката и страха от тази болест, извадих боите и започнах да рисувам с пръстите си. Всъщност с ръцете си. Намерих утеха в рисуването. Каси беше много позитивно настроена към живота. Тя имаше невероятната енергия и поглед към живота. Това беше и все още е ужасна загуба.''

През 1994 г. актьорът открива любовта в лицето на втората си съпруга Кийли Смит, журналистка, за която се жени през 2001 г. и от която има двама сина - Дилън и Парис. Двамата разделят времето си между Хаваите, Малибу, Дъблин и графство Мийт. Пиърс продължава да рисува, а през 2022 г. някои от творбите му са включени в изложба в галерията Seasons LA.

През 2003 г. звездата е удостоена с Орден на Британската империя за "изключителен принос към британската филмова индустрия".
През 2004 г. той става и американски гражданин, като запазва ирландското си потекло.