Последният екшън динозавър: Силвестър Сталоун

  • Сподели:
Последният екшън динозавър: Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун нарича себе си "последният динозавър" сред екшън звездите от 80-те години.

Говорейки пред Entertainment Tonight Canada по време на световната премиера на биографичния документален филм "Слай", Сталоун определи себе си като "последният от динозаврите", като същевременно направи и оценка на дълголетието на кариерата си.

Иконата на "Роки" имаше предвид факта, че е една от малкото екшън легенди от 80-те години, които са останали и продължават да оглавяват филми, какъвто е случаят с предстоящия четвърти филм от сагата "Expendables". Той е и главен герой на сериала на Paramount+ "Tulsa King", който е подновен за втори сезон.

"Човек не може да бъде подготвен за това... дълголетието на тази кариера е умопомрачително. Обществото се променя, комерсиалността в киното също и тя е много по-бърза. Така че дълголетието ще се превърне в премия'', заяви Сталоун.

Той продължи: "Смятам себе си за последния от динозаврите, разбирате ли какво имам предвид? И много се гордея с този факт. Невероятно е, защото са минали почти 50 години... Така че не го приемам за даденост, но наистина искам да прекарам оставащото време с близките си.''

77-годишният актьор е в центъра на вниманието в "Expend4bles", в който участва и неговият колега Долф Лундгрен. Съвременниците на Сталоун като Брус Уилис и Арнолд Шварценегер вече не играят в по-голямата си част. В документалния филм на Netflix "Арнолд" Сталоун казва, че няма съмнение, че Шварценегер е бил по-идеалният екшън герой.

"80-те години на миналия век бяха много интересно време, защото все още не беше оформен окончателният "екшън герой" - казва Сталоун. "Дотогава екшънът беше преследване с коли като "Булит" или ''The French Connection''. Филми, в които всичко е свързано с интелект и намеци, словесно."

Сталоун смята, че Шварценегер е допринесъл екшън киното да стане по-зависимо от актьора.

"Тялото ти допринася за разказването на историята", казва Сталоун. "Диалогът не беше необходим. Един актьор от Австрия имаше всичко - тяло, сила, характер и нямаше нужда да говори много. На мен ми се налагаше постоянно да си скъсвам задника, докато Арнолд никога не беше много нараняван", добавя Сталоун за разликите в образите им на екшън герои. "Арнолд можеше да излезе, да се бие с дракон и да се върне с лепенка".

През ноември миналата година Сталоун призна пред Forbes, че двамата актьори "не се харесвали особено" в продължение на повече от две десетилетия, докато екшън филмите им се конкурират в боксофиса.

"Това може да прозвучи малко суетно, но по онова време ние бяхме пионери в един жанр, който наистина не е виждан оттогава. Между нас имаше съревнование, защото това е неговата природа, той е много конкурентен, както и аз. Извън екрана също се конкурирахме и това изобщо не беше здравословно, но станахме наистина добри приятели."

"Expend4bles" излиза по кината на 22 септември от Lionsgate. "Слай" ще се излъчва по Netflix от 3 ноември.