Седем факта от личния живот на Брад Пит, които ни карат да го обичаме още повече

  • Сподели:
Седем факта от личния живот на Брад Пит, които ни карат да го обичаме още повече

След като на 18 декември Брад Пит навърши 59 години, решихме да ви разкрием седем малко известни факта, които ни накараха да погледнем на него в съвсем различна светлина.

Като един от най-привлекателните и най-уважавани актьори в Холивуд, не можем да не се чувстваме очаровани от Брад Пит. Но животът на звездата е не по-малко вдъхновяващ от героите, които виждаме да играе на големия екран. И тъй като той празнува 59-ия си рожден ден съвсем скоро, искаме да отдадем почит на тази легенда, като хвърлим светлина върху седем факта от личния му живот, които ни карат да го уважаваме още повече.

Актьорът страда от лицева слепота.
Пит разкри, че страда от прозопагнозия - неврологично разстройство, известно още като лицева слепота, което се характеризира с неспособност да разпознава лица. Пит разкри, че това увреждане го кара да се притеснява, защото другите мислят, че е вглъбен в себе си и си измисля това състояние. Въпреки факта, че това разстройство е истинска борба за него, той отбеляза: "Никой не ми вярва! Ето защо си стоя вкъщи".

Актьорът продължи да признава: "Толкова много хора ме мразят, защото смятат, че не ги уважавам. Но за мен това е загадка, човече. Не мога да схвана едно лице, а все пак изхождам от такава дизайнерска/естетическа гледна точка".

Брад обича да се раздава.
Известен с огромната си подкрепа за благотворителни организации и с големите си периодични дарения за различни организации, само през 2006 г. бе съобщено, че актьорът е дал повече от 4,4 млн. долара под формата на дарения за различни каузи. Например през 2011 г. той дарява 100 хил. долара на кампанията за защита на човешките права. А през 2020 г. съчетава дарението на бившата си съпруга Дженифър Анистън от 1 млн. долара за благотворителна организация.

Обличал се е в костюм на пиле.
Тази звезда не е родена със сребърна лъжичка в устата, така че е трябвало да изкарва прехраната си, докато се е опитвал да пробие в киноиндустрията. Първата работа на младия Пит изисква от него да се преоблече в костюм на пиле за известна верига за бързо хранене. Години по-късно актьорът разкрива, че не се срамува от това, че е носил жълтия костюм на пиле и обяснява, че "човек трябва и да се храни".

Почти журналист, но не съвсем.
Преди да стане актьор, Пит учи журналистика в университета в родния си град в Мисури в продължение на 4 години и е само на 2 седмици от завършването, когато решава да се откаже, за да осъществи мечтата си да стане актьор. Така младият Пит се отправя към Лос Анджелис и не се страхува да започне от нулата в една толкова конкурентна индустрия.

Умишлено си счупил зъб.
Брад е напълно отдаден на занаята си и се потапя в героите, които играе, дори ако това означава, че трябва да направи лична жертва. За филма "Боен клуб" от 1999 г. той доброволно избира да си отчупи парче от предния зъб, за да направи героя, който играе, по-достоверен, а сцената автентична.

Лансира собствена линия за грижа за кожата.
През 2022 г. актьорът дебютира с "Le Domaine", която представлява линия серуми, кремове и почистващи емулсии против стареене. Той обяснява, че марката му "е козметична гама против стареене за всеки мъж и жена"

"Харесва ми идеята за линия без полове."

С безотпадни формули, които съдържат гроздов прах, целта на Пит е да върне грижата за кожата към основите на природата. Той отбеляза: "Нашата цел е да имитираме органичните цикли на природата. В природата няма отпадъци."

Брад е спасил своя фенка от сблъсък.
Много пъти сме го виждали да играе ролята на доброто момче на големия екран, но изглежда, че Пит е герой и в реалния живот. През 2016 г., докато бил на снимки в Испания, актьорът бил посрещнат от вълна от фенове, а сред тях имало и малко момиченце, което изглеждало в опасност, че ще бъде премазано от автомобил.

За щастие Брад забелязал момиченцето и се втурнал да му помогне. След това той я прехвърлил през оградата с помощта на двама бодигардове, а малко по-късно бил забелязан да утешава момиченцето, докато чакали медиците да пристигнат.