Възходът на Брендън Фрейзър

  • Сподели:
Възходът на Брендън Фрейзър

Брендън Фрейзър сподели, че хората, които страдат от наднормено тегло и затлъстяване, са ''невероятно силни'' както ''физически, така и психически'', след като трябваше да влезе в образа на съкрушен мъж с наднормено тегло във филма ''The Whale''.

53-годишният актьор, каза, че играейки ролята на тежко затлъстял мъж го е научила, че хората с подобно наднормено тегло са невероятно силни психически и физически.

Премиерата на филма се състоя на филмовия фестивал във Венеция в Италия и вече предизвика слухове за Оскар.

Героят на Фрейзър в ''Китът'' е учител по английски език, страдащ от затлъстяване, който тежи близо 270 кг., но освен с рисковите килограми, той се бори и с отчуждената си дъщеря тийнейджърка, в опит да се свърже с нея отново.

''Брендън прави зрелищно и отдадено изпълнение в първата си голяма главна роля от около десетилетие насам'', пишат критиците.

''Травмата, която Чарли носи, се изразява във физическата тежест в тялото му. Чисто физическата му мобилност е ограничена до домашното му пространство, което в случая на Чарли е дивана му. Трябваше да се науча да се движа по абсолютно нов начин. Развих мускули, които не подозирах, че имам. Дори почувствах световъртеж в края на снимките, когато свалих тромавия костюм от себе си, както бихте изпитали лек дискомфорт, слизайки от лодката на пристана тук във Венеция.''

Преди това актьорът говори с Vanity Fair защо е поел ролята, настоявайки, че иска ново предизвикателство:

''Ако няма риск, тогава защо да си правим труда? Искам да се уча от хората, с които работя в този момент от кариерата си.''

Твърди се, че ''Китът'' ще ни донесе уникално филмово изживяване, дали е така - предстои да разберем.

Режисьор на лентата е Дарън Аронофски, а както знаем той рядко предлага разочарования.