Lakrids by Bulow ни кани да се отдадем на хюга уют по датски

  • Сподели:
Lakrids by Bulow ни кани да се отдадем на хюга уют по датски

Зимният сезон носи със себе си неповторимо очарование, което е едновременно успокояващо и ободряващо. По-ниските температури и по-кратките дни ни дават възможност да прегърнем уюта на този сезон и да се отдадем на приятни занимания с любими същества у дома. 

Или казано по друг начин – да се впуснем в датската концепция за щастие, наречена хюга, и да открием очарованието ѝ.

През последните години идеята за хюга (hygge) привлече вниманието на целия свят чрез основните си елементи: създаването на топла и уютна атмосфера в приятна компания и с нещо сладко винаги под ръка. Хюга всъщност е нещо повече от усещане – това е начин на живот, който насърчава хората да прекарват повече време в уютна за тях атмосфера, носейки си по този начин щастие.

Корените на хюга проследяваме до Дания, където от векове тя е част от националната култура. Самият термин е труден за директен превод, но често се описва като усещане за комфорт, задоволство и удовлетворение.

Това е начин да приемем простите радости в живота и да намерим удоволствието в настоящия момент. А точно тази философия изповядва и датският бранд за безглутенови бонбони от лакриц с шоколад Lakrids by Bulow – да създаваме уютни пространства, да култивираме значими връзки, да обогатяваме живота си с топлина, комфорт и чувство за благополучие и да се наслаждаваме на малките радости в живота, каквато е хапването на бонбон, който да услади деня ни.

Неочакваният вкус от съчетанието на шоколад с екстракт от корен на женско биле (сладък корен) създава вкусово преживяване, което е едновременно интригуващо и завладяващо вкусовите рецептори.

Сладкият корен, известен и под името Glycyrrhiza glabra, има дълга история в сладкарството, а комбинацията му с шоколад е гурме идея, която хрумва на основателя на марката – датчанина Йохан Бюлоу.

Като всеки скандинавец, Бюлоу обожава специфичния вкус на лакрица и решава да добави към него нещо сладко, което обича целият свят: шоколад. Така в периода 2007-2016 г. се раждат първите гурме вкусове на Lakrids by Bulow, които комбинират различни видове шоколад със сладък или солен лакриц в ядрото.

Мекият белгийски шоколад от вискокачествено африканско какао, което Бюлоу и колегите му в лакрицовата фабрика в Копенхаген използват, осигурява съблазнително гладка обвивка, докато сладкият корен в ядрото добавя отличителен вкус, създававайки хармоничен баланс, който е едновременно пленяващ и пристрастяващ.

За да се насладите напълно на всеки бонбон, не бързайте и оставете (после)вкусовете да се разгърнат по небцето ви. Нека шоколадът се разтопи бавно, да освободи ароматите си и да се смеси с лакрица. Обърнете внимание на баланса между ароматите, като усещате как те се допълват взаимно.
И така, някак от само себе си, студените месеци в този период от годината стават по-уютни с лакрицовите бонбони на Lakrids by Bulow

Новите 4 лимитирани зимни вкусове на датската марка включват Classic Caramel (сладък лакриц с дулсе де лече шоколад и морска сол), Crispy Raspberry (сладък лакриц с бял шоколад, малини и ягоди), Frozen Mint (сладък лакриц с млечен шоколад и свежа мента) и Butter Cookie (сладък лакриц с карамелизиран бял шоколад и канела).

Компания им прави лимитираният Winter Selection Box, който е идеално решение както за разнообразие на трапезата по празниците (и не само), така и за подарък. Тази година кутията е издържана в топъл златист цвят и включва цели 8 вкуса, сред които са сладкият А-лакриц с млечен шоколад, нежният D-лакриц с дулсе де лече шоколад, ароматният F-лакриц с тъмен шоколад и морска сол и лимитираните Strawberry & Cream, Crispy Caramel, Crispy Raspberry, Classic Caramel и Butter Cookie.

Затова в навечерието на празничния месец ви подканваме да се впуснете в благоуханния свят на датския гурме лакриц, обвит във вискокачествен белгийски шоколад и да споделите незабравимите моменти с любими същества през зимните вечери в компанията на новите вкусове на Lakrids by Bulow!

Всеки от тях можете да опитате в магазина на бранда в The Mall, а за онлайн поръчки вижте тук.