Вкусен и лесен плодов тарт

  • Сподели:
Вкусен и лесен плодов тарт

Пролетта не е сезона на любимите ми шоколадови десерти. Затова реших да измисля нещо плодово и свежо, което по възможност да се хапва охладено.

Понеже си падам по простичките, но вкусни сладкиши, много бързо ми хрумна какви продукти да комбинирам. Когато си измисляте сами десерт винаги бъдете подготвени, че първият път може да се получи не така, както сте си го представяли в началото.

Аз разбира се не правя изключение. Вкусът още тогава беше невероятен, но си бях спестила маслото за блата и вместо тарт получих плодов крем с бисквити във формата на торта. Беше невъзможно да разрежа парче, всичко се ронеше, но въпреки това семейството ми го оцени високо.

Необходими продукти:

• 2 големи пакета обикновени бисквити;

• 250 г масло (разтопено);

• 2 ч. ч. пудра захар за крема и блата (пробвайте и добавете още, ако не ви се струва достатъчно сладко);

• 1 ч.ч. прясно мляко (добавете още при необходимост);

• 580 г заквасена сметана (2 кофички по 290 г);

• 500 г малини (може да сложите килограм само от единия плод или да комбинирате други два по ваш вкус);

• 500 г ягоди;

• течен шоколад и цели плодове за украса.

Начин на приготвяне:

1. Натрошаваме на много ситно бисквитите. Изсипваме ги в голяма купа като към тях прибавяме 1 ч.ч. пудра захар, 125 г разтопено масло и млякото. Започваме да объркваме всичко с ръце до получаването на гъста лепкава смес. Ако добавеното масло или мляко ви се струват недостатъчно, добавете още.

2. След като сместа е готова я изсипете във форма за торта, загладете хубаво и оставете да стегне във фризера.

3. През това време в купа сложете двете кофички заквасена сметана заедно с 1 ч.ч. пудра захар, 125 г разбито на сняг масло (с миксер). Разбърквате на ръка, за да се запази по-пухкава сметаната.

4. След това нарязвате на ситно всички плодове и ги прибавяте към получения крем.

5. Когато сте готови изваждате формата за торта от фризера и изсипвате цялото количество крем отгоре. Разстилате хубаво с шпатула и прибирате отново на студено за около час, след което го изваждате, за да украсите по ваш избор. Съветът ми е след украсяването да не го връщате отново във фризера, а в хладилника.

6. След около час, два вече е готов да го разрежете и да му се насладите.

Добър апетит!