Всеки над 40 години трябва да яде тези храни

  • Сподели:
Всеки над 40 години трябва да яде тези храни

Докато все още се търси "извора на младостта", ние открихме най-добрите храни, които да ви карат да се чувствате и да изглеждате млади.

Проучванията показват, че количеството енергия, изгорено по време на почивка започва да спада след 30-годишна възраст и с още 7% с всяко следващо десетилетие, така че, ако продължите да ядете така, както сте яли през 20-те си години, вие ще започнете да напълнявате.

Включването на тези храни в диетата ще помогне на сърцето, мозъка и кожата да останат толкова здрави, колкото е възможно.

Ето седем храни, които всеки над 40 години трябва да яде:

1. Бадеми

Заради високото си съдържание на калций, фибри и фолиева киселина, бадемите са добра закуска за една жена над 40 години, тъй като те са с нисък гликемичен индекс и ще ви накарат да се чувствате по-сити за по-дълго.

Въпреки, че всички ядки като цяло са здравословни, бадемите са на върха на класацията. Множество медицински изследвания показват, че една единствена порция бадеми всеки ден ще понижи LDL холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Препоръчваме ви да ядете по 15-на на ден.

2. Домати

Доматите са отличен източник на антиоксиданта ликопен. Те предлагат висока степен на защита срещу образуването и разпространението на раковите клетки, както и защита на артериите от атеросклероза.

3. Зехтин

Обществата, при които маслиновото масло е част от дневните диети, имат по-дълга продължителност на живота, отколкото средния американец например. Това е така, защото зехтинът съдържа олеокантал, който е естествена противовъзпалителна съставка, която поддържа сърцето здраво.

Но като всяко друго олио, маслиново олио трябва да се консумира в умерени количества.

4. Кейл

Кейлът е една чудесна възможност сред зелените листни зеленчуци, тъй като е с високо съдържание на витамин K, лутеин и зеакстин, който може да помогне на зрението.

5. Портокали

Важно е да се приема достатъчно витамин C, открит в скромните портокали, тъй като той може да намали продължителността и тежестта на настинки.

6. Пилешко

Пилешкото, което е с доказан (чисто от антибиотици и хормони на растежа) произход, е чудесен източник на протеини – 200 грама месо от гърди без кожа осигурява 60 г протеин.

Допринася за ефективното управление на тегло и изграждане на мускули.

7. Кефир

Кефирът е млечен продукт, който съдържа полезни пробиотици и е източник на калций, особено важен за укрепване костите на жените.

Автор: Джи Нури (Jee Nurri) / Превод: biopogled.com