Здравословни коктейли с... вода

  • Сподели:
Здравословни коктейли с... вода

Пиенето на вода помага за пълноценната работа на организма и правилното протичане на всички жизнени процеси. Дехидратацията може да доведе до редица болести, главоболие и дискомфорт.

Ето как да се хидратирате бързо и лесно след празниците и същевременно да помогнете на организма да се пречисти по-бързо:

Газираните напитки, както и соковете с добавена захар, приемани в големи количества, не само че не утоляват жаждата, но и водят до допълнителна дехидратация.

С няколко прости рецепти, естествени съставки и импровизация, може да постигнете иключително здравословни и вкусни напитки, с които да изненадате семейството, любимите хора и да научите децата си от малки да посягат към здравословните, вкусни и полезни възможности.

Препоръчваме всяка от рецептите да бъде приготвена с питейна вода - изворна или минерална, изборът е ваш. За да заместите газировката, с която сте свикнали с годините, изстудете добре или опитайте натурално газирана минерална вода.

Вода с лимон

Класическата рецепта на питейна вода с добавен прясно изцеден лимонов сок или лайм ободрява и помага за по-бързата хидратация на организма. Може да опитате и във вариант с газирана вода, но изберете такава, която е с натурална, по-слаба газировка.

Домашна лимонада

Използвайте листа прясна мента или босилек, съчетани с мед, прясно изцеден цитрусов сок по ваш избор. Може да добавите също малко бъз за аромат. Липсата на газировка може да компенсирате като добавите свежи кубчета лед, в които са замразени лимонови кори или мента. Ще получите хидратираща и освежаваща напитка, полезна за малки и големи.

Вода с краставица

Краставицата съдържа витамини А и С, както и калий, натрий, сяра, силиций и магнезий. Поставете тънки резени краставица в голямо количество вода - един или два литра. Овкусене с резени лимон и прясна мента за свежест. За да получите наситен вкус, оставете сместа да престои поне една нощ в хладилника, приблизително 12 часа. Ще се радвате на вълнуващ вкус, силен аромат и полезни съставки.

Истински студен чай

Сварете литър или два от любимия си чаен микс - мащерка, маточина, лайка, шипка и тн. Преди да е изстинал напълно, добавете мед на вкус. Настържете малко джинджифил и завършете с резени лимон и листа прясна мента за допълнителен аромат. Поднесете с много лед.