Алекс Сърчаджиева разказва за най-трудните и най-хубавите си мигове

  • Сподели:
Алекс Сърчаджиева разказва за най-трудните и най-хубавите си мигове

Моноспектакълът “На живо” на Александра Сърчаджиева и с  участието на Радена Вълканова, ще се играе за първи път на голямата сцена в зала 1 на НДК, на 11 май 2022 г., от 20:00 ч. Спектакълът е по текст на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев-Шошо, сценограф - Никола Тороманов, a музиката е на Милен Кукошаров. 
Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата и ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори и най-близките й. Година и половина отнема на Александра Сърчаджиева, да се осмели и пристъпи към този спектакъл. Крехка и същевременно силна и смела, само за няколко месеца след премиерата на постановката, през юни 2021 г., Алекс успява да напълни театралните зали и най-вече сърцата на зрителите, които се докосват до “На живо”. А, че се е справила добре, говорят не само личното й усещане за удовлетворение на сцената, а и нестихващата, топла и емоционална обратна връзка, която актрисата получава от зрителите след всеки изигран спектакъл.

Пoвече от 35 пъти досега “На живо” посреща своята публика из цялата страна. Предстои едно специално гостуване на постановката в Лондон, на 19 март, а следващата среща на зрителите с “На живо” е в София, на 11 май.

"Невероятно, разтърсващо, вълшебно, истинско, поднесено по много деликатен и искрен начин! Комплименти за куража и таланта!", са част от отзивите на развълнуваните зрители. А усещането, че представлението никога не приключва и сякаш те “държи”, и те кара да чуваш и мислиш за него, остава дълго след спускането на завесата.

Комплиментите към Алекс не идват само зрителите, но и от страна на колегите й.

“Изиграл съм много моноспектакли, но никога не съм си представял, че един човек от сцената може да ти върне вярата към любовта и живота. Ти ми върна вярата, че има смисъл от нашата професия!”, са думите на самия Мариус Куркински.

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Столична община.