Билетите за киносъбитието „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан са вече в продажба

  • Сподели:
Билетите за киносъбитието „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан са вече в продажба

Поглед зад кулисите на биографичния епос разкрива подробности за революционната визия на филма 

От днес, 7 юли, стартира продажбата на билети за Опенхаймер – свръхочаквания биографичен епос на виртуозния майстор на драматичния киноспектакъл Кристофър Нолан. Почитателите на качественото кинопреживяване вече могат да гарантират мястото си сред първите, които ще станат свидетели на един от най-важните и повратни моменти в човешката история, в чийто център стои забележителната фигура на Дж. Робърт Опенхаймер, когото светът завинаги ще помни като „бащата на атомната бомба“.

Опенхаймер е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга Опенхаймер – Американският Прометей на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва интригуващата история на енигматичния американския физик, оглавил проекта „Манхатън“, в рамките на който е създадена първата в света атомна бомба.

Сюжетът се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер и отношенията му с колегите, политиците и военните, така и върху последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.

Малко са съвременните режисьори, които могат да вълнуват публиката със силата и размаха на Кристофър Нолан. Той първи започва да снима игрални филми с IMAX камери и с всеки свой проект разширява пределите на формата, който няма равен, когато става дума за поразяващи визуални спектакли, но наред с това предоставя възможност и за постигането на изключително дълбока интимност.

Присъединяваме се към Нолан, оператора Хойте ван Хойтема и актьорите Килиън Мърфи, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън и Емили Блънт в специално видео зад кадър, което разкрива какви са техническите иновации (и какви са творческите подбуди зад тях), които екипът на филма разработва, за да можем да съпреживеем историята на Опенхаймер по начин, какъвто не сме виждали досега на големия екран.

Режисьор и сценарист на Опенхаймер е Кристофър Нолан (Черният рицар, Генезис, Дюнкерк), който е и продуцент заедно с Ема Томас. В ролите, освен Килиън Мърфи, Емили Блънт, Мат Деймън и Робърт Дауни Джуниър, ще видим Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др. 

Светът се променя с Опенхаймер на 21. 7. 2023 само в кината и IMAX.