Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever

  • Сподели:
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever

Били Айлиш най-накрая зарадва феновете си с релийза на втория си студиен албум Happier Than Ever. Преди официалното му излизане, Айлиш представи песните My Future, Therefore I Am, Your Power, Lost Cause иNDA.

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта, не са и близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността и Happier Than Ever се превръща в прозорец към мрака затаил се в сърцето на звездата. Първият релийз от албума тази година беше Your power - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това.

За нея Били споделя: „Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава[…] Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде.“

След Your Power излезе и малко по-ведрият сингъл Lost Cause, отново в характерния за Айлиш меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Billie изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Последният трак, преди релийза на албума е NDA – една история  за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Били, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Айлиш.

Новият албум ще включва 16 трака, сред които е и хитовият Therefore I am, който излезе миналата есен. С релийза на албума, излязоха и лирик видеа към всичките песни.