Бийонсе руши стереотипи с новия си албум ''Cowboy Carter''

  • Сподели:
Бийонсе руши стереотипи с новия си албум ''Cowboy Carter''

Новият албум на дивата BEYONCÉ - “Cowboy Carter” e тук! Впечатляващи 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума, BEYONCÉ пусна двата чисто нови сингъла -  “Texas Hold Em” и “16 Carriages”, като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата чернокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard.

“Cowboy Carter” – act ii, е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ act i, излязъл през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето - "JOLENE". 

Tracklist
1. AMERIICAN REQUIEM
2. BLACKBIIRD
3. 16 CARRIAGES
4. PROTECTOR
5. MY ROSE
6. SMOKE HOUR ★ WILLIE NELSON
7. TEXAS HOLD ‘EM
8. BODYGUARD
9. DOLLY P
10. JOLENE
11. DAUGHTER
12. SPAGHETTII
13. ALLIIGATOR TEARS
14. SMOKE HOUR II
15. JUST FOR FUN
16. II MOST WANTED
17. LEVII’S JEANS
18. FLAMENCO
19. THE LINDA MARTELL SHOW
20. YA YA
21. OH LOUISIANA
22. DESERT EAGLE
23. RIIVERDANCE
24. II HANDS II HEAVEN
25. TYRANT
26. SWEET ★ HONEY ★ BUCKIIN’
27. AMEN

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Queen Bay е избрала да твори именно в този жанр.

В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите.  С проекта “Cowboy Carter” BEYONCÉ руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия.