Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив провокират сетивата с ''Джаз на свещи'' през юли

  • Сподели:
Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив провокират сетивата с ''Джаз на свещи'' през юли

Един от най-успешните родни джазмени в чужбина Боби Вълчев, в колаборация с Биг бенд Пловдив имат нова дата за уникалното събитие за България. То ще се проведе на 14-ти юли от 21.00 часа, а мястото е подножието на красивия хълм Бунарджик (Альоша). Входът на събитието ще е свободен със съдействието на  „Община Пловдив" и на Фондация „Пловдив 2019".

Концертът ще се проведе в романтична атмосфера на над 1000 свещи, озаряващи музикантите, които изпълняват най-популярните джаз хитове на века с аранжименти, създадени от Боби Вълчев. Очаквайте вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет, допълвани по невероятен начин от Биг бенда на Пловдив, създаден през 2000 година с ръководител Николай Гешев.

Събитието цели символично да се свържем с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината. В него е въплътена и любовта към Земята - нашият дом, без който животът няма да е толкова пъстър и разноцветен. Нека ѝ попеем, нека спестим ресурси и се върнем към нейното минало, началото, когато е имало само огън и вдъхновение!

Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които вече имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.

Боби Вълчев  е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над  14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.

Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като  Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

Следете събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/Bobbyvalchevofficial