Дара Екимова със страхотна нова версия на песен на Паша Христова

  • Сподели:
Дара Екимова със страхотна нова версия на песен на Паша Христова

На концерта на „Българската Коледа“ в края на декември, Дара Екимова представи своя версия на една от най-красивите песни на българската естрадна музика – „Остани“, в оригинален вариант на Паша Христова. Това изпълнение развълнува много хора, а днес, 18 януари, е официалната му аудио и видео премиера.

Удивителен финес, емоционален заряд и вокално майсторство – с това впечатлява новата версия на „Остани“ .
““Остани” е една от най-близките до сърцето ми песни. Химнът на вечната любов, нейните превъплъщения и красотата на разбитото сърце. За мен е чест да пея тази песен. Любима, вдъхновяваща, гениална Паша Христова. Поклон“, споделя Дара Екимова.

За първи път изпята от голямата Паша Христова през 1971 г. на „Златния Орфей“, „Остани“ е композирана от пианиста Николай Арабаджиев и е по текст на писателя Димитър Василев. Версията на Дара Екимова е и в изпълнение на бенда на Българското Национално Радио под диригенството на Левон Манукян, който е и неин аранжор.

Специални благодарности на всички, които стоят зад инициативата „Българскатао Коледа“: Президенството на Република България, Българското Национално Радио, Нова Телевизия и екипа на Дрийм Тийм.