Енрике Иглесиас се завръща с последен албум

  • Сподели:
Енрике Иглесиас се завръща с последен албум

Световната суперзвезда и международна икона Енрике Иглесиас оставя несравнимо влияние върху историята на музиката през целия период на кариерата си. Последната му колекция SEX AND LOVE излезе през 2014 г., а сега посоченият от Billboard за „най-велик латино изпълнител на всички времена“ се завръща, за да затвърди титлата си с FINAL VOL.1 – първа част от последния му албум.

Двуезичният проект идва след 7-годишна пауза, в която Енрике издава голям брой колаборации с различни артисти, включително и последния му летен хит Me Pasé с регетон звездата Farruko. Това е 11-ят студиен албум на артиста и съдържа общо 11 песни, сред които най-новия му сингъл Pendejo (в превод Глупак), но и добре познатите Move To Miami, El Perdon, El Bano и Duele El Corazon.

Заглавието на колекцията веднага поражда въпроса, дали кариерата на Енрике наистина приключва или името носи друго значение. Пред списание Rolling Stones той слага край на всички спекулация по темата като потвърждава, че наистина е време да сложи точка: „Не е решение, което съм взел преди няколко седмици, преди няколко месеца или дори преди година. Отдавна е.Исках да издам този албум още през 2017 г., но от ангажиментите около световните турнета, които имах тогава, не ми остана време да стигна до студиото. Миналата година имах възможността да работя много и да завърша това, което започнах преди 3 г.“

Музикалният идол уточнява, че няма да спре да създава музика, а по-скоро ще използва свободата си, за да погледне на нещата „по различен начин“. И макар голяма част от феновете му да са леко разочаровани, за Енрике това е единствената стъпка напред.

Никой не знае как ще изглежда бъдещето, сигурното обаче е, че този дългоочакван албум бележи още един невероятен момент в музикалния път на артиста. Неустоимите ритми в песните му, които често определят тенденциите, го превърнаха в изпълнител, който е на върха на класациите в продължение на почти две десетилетия. FINAL VOL.1 е глътка свеж въздух, който цели да вдъхнови феновете му да празнуват и да се наслаждават на живота всеки ден максимално. А втора част от финалната история очакваме през 2022г.!