Evanescence с първи албум от десетилетие насам

  • Сподели:
Evanescence с първи албум от десетилетие насам

Първият албум на Evanescence с оригинална музика от почти десетилетие насам е вече факт!

Благодарение на The Bitter Truth, легендарната група се завръща към корените си и разглежда личните си трагедии, сполетяли членовете й през годините, включително неочакваната смърт на брата на Amy Lee и внезапната загуба на детето на басиста Tim McCord, както и световни проблеми, като расовото неравенство, COVID и икономическата несигурност. Но въпреки горчивината и тъмнината, които ни поднася животът понякога, посланието на албума внася светлина – “да продължиш да се бориш е по-добре, отколкото да се откажеш”.

Принудени да създадат и запишат по-голямата част от албума разделени през 2020 г., Evanescence разчитат на безпрецедентен работен ритъм, за да представят за пореден път огнения епичен звук, с който са познати и обичани от феновете си от цял свят, в 12 нови парчета.

За The Bitter Truth Amy Lee споделя: “Искам хората да изслушат този албум и да почувстват надежда и сила. Нещо, което истински ме вдъхновява в живота, са именно онези хора, които са успяли да преодолеят огромни препятствия и да оцелеят. Надявам се, че с The Bitter Truth ще можем накараме хората да повярват, че дори когато нещата са невъзможно болезнени, животът си струва да бъде живян. Благодаря ви за спомените. Време е да създадем нови!

Легендарната група Evanescence, носител на две награди Грами, вдъхновява милиони хора по цял свят. Дебютният й албум Fallen полага основите на дългогодишна успешна кариера, като прекарва 43 седмици в класацията Billboard Top 10, с над 17 милиона разпродадени копия. Дебютният сингъл и международен хит на бандата “Bring Me to Life” достига до #5 в Billboard Hot 100 и бележи първия й #1 проект във Великобритания. Също толкова популярната песен “My Immortal” застава на #7 в САЩ и Великобритания. След редица световни турнета, Evanescence издават албума The Open Door, от който разпродават над 5 милиона копия, а след него представят и едноименния дългосвирещ проект Evanescence, който дебютира на #1 в Billboard чартовете. Вокалистката на бандата, изпълнител, автор на песни и пианист, Amy Lee, басистът Tim McCord, барабанистът Will Hunt, главният китарист Troy McLawhorn и китаристката и беквокалист Jen Majura, тръгват по едновременно познат, но и нов път в създаването на четвъртия си и най-амбициозен албум до момента – Synthesis, който излиза през 2017 г. Колекцията се нарежда на #1 в цели 4 класации на Billboard - Independent, Alternative, Rock и Classical Album Charts. Evanescence представиха световното си турне в подкрепа на проекта - “Synthesis Live”, през октомври 2017 г., комбинирайки впечатляващите си живи изпълнения и вечни текстове с мощен жив оркестър.  

 

Track list:

Artifact/The Turn

Broken Pieces Shine

The Game Is Over

Yeah Right

Feeding The Dark

Wasted On You

Better Without You

Use My Voice

Take Cover

Far From Heaven

Part Of Me

Blind Belief