Hauser с невероятна селекция от велики класики в новия си албум ''Classic II''

  • Сподели:
Hauser с невероятна селекция от велики класики в новия си албум ''Classic II''

Mеждународната суперзвезда HAUSER представя новия си солов албум Classic II, който ще излезе на 19 април – точно навреме преди двата му предстоящи концерта на Античния театър в Пловдив през юли. Сензационният челист пренася своята артистичност и страст в нова селекция от най-великите мелодии на класическата музика.

Издаването на новия проект Classic II е продължение на световния успех на Classic от 2020 г. Сега HAUSER е избрал 18 незабравими мелодии, за които е създал нови откровени аранжименти, записани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Robert Ziegler.

В Classic II, който той сам продуцира, HAUSER се събира отново с творческите си сътрудници от албума Classic - аранжора Robin Smith, Ziegler и Лондонския симфоничен оркестър. Заедно със Smith хърватинът преосмисля любимите си мелодии в елегантни нови аранжименти, в които се откроява соло виолончелото - може би най-"вокалният" от всички оркестрови инструменти. Мелодиите, които е избрал, са написани първоначално за глас, пиано, обой или - в някои инструментали - за цели симфонични оркестри, от бароковата епоха до наши дни. Целта е тези мелодии да зазвучат наново със силата на виолончелото. 

В продължение на 10 години HAUSER беше част от дуото 2CELLOS. От 2020 г. насам той е солов изпълнител и има зад гърба си 2 самостоятелни албума - Classic and The Player. Хърватинът е заставал на сцената рамо до рамо с величия като Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers и Elton John.