Холивудски драсканици по малайзийски

  • Сподели:
Холивудски драсканици по малайзийски

В природата на човек е заложено да обича да си драска, където му скимне. Било то безцелно на лист хартия, на чина в училище, по тетрадките и учебниците си, по стените на обществени тоалетни, по чистак новата маркова дамска чанта на някоя колежка, която адски го дразни. Абе варианти много!

Аз също, признавам си, обичам често да си драскам ей така за кеф разни слончета, кончета, прободени сърчица със стрели, котви, русалки с големи цици, котенца, кученца, да пиша кой ского се LOVE. Давам на 101 % зелена светлина на фантазията си.

Обикновено не колеционирам тези свои "шедьоври" на изобразителното изкуство. В повечето случаи отиват директно в коша и творческият кръговрат се повтаря наново. Пък и добре, че не ги колекционирам, защото попаднали внезапно в ръцете на някой психолог, детските драсканици на слончета и кончета няма да получат аплодисменти, бисквитка или флаконче бонибон!

Директно са отсекли, че подсъзнателно искам  да го налапам, но грам не съм подозирал за този мой житейски сакатлък. Ужас! Това психолозите са големи мръсници. А аз си мислех, че само Саманта от "Сексът и градът" е способна да те убеди, че по-хубаво от свирката няма, поради завишеното й либидо, ама това е друг сериал!

Да се върнем на тема с драсканиците обаче. Не съм предполагал, че може да има човек, който толкова добре да се справя с драскането, че чак да рисува портерети на холивудски знаменитости, просто драскайски си безразборно върху лист хартия. И на всичкото отгоре да не отмества ръка от скицата си нито за миг. Уви имало!

Тази техника владее до съвършенство млайзийският художник Винс Лоу (Vince Low). Той създава с голяма точност реалистични портрети на холивудски звезди заедно с техните изражения и емоции. Скиците на екстравагантния график-художник са част от колекцията му "Faces", сред които се открояват портретите на Джони Деп, Уил Смит, Джак Никълсън, Еди Мърфи, Леонардо ди Каприо, Самюел Джаксън, Ролан Адкинсън (Мистър Бийн), Морган Фриймън и др.

На пръв поглед работите на Лоу предизвикват реакцията – "абе този на к‘ви гъби е, или LSD?". Но в следващия момент зад привидните хаотични драсканици, сетивата ти съзират красотата на едни доста интересни и нетипични, дори и за кандидатстуденстки изпит в НХА черно-бели графики. Уникални просто!

Казват, че Пикасо е поркал абсент, когато е рисувал прочутите си картини, но за Винс Лоу не съм сигурен каква точно му е "музата", за да е ненадминат в това, което прави. Дори и в Гугъл няма да намерите рецептата за неговите "вудо драсканици" на холивудски асове.

Какво да се прави - талант! Мнозина могат да рисуват, но само Винс от Малайзия го прави така, по този начин! Геният, казва Кант - това е талантът да се изобрети това, на което не може да се обучава или учи. Затова драскайте на воля, пък знае ли се вие докъде ще я докарате! Лувърът ви чака, дерзайте!

Снимки: behance.net/VinceLow

Холивудски драсканици по малайзийски
Портрет на Джони Деп. Художникът Винс Лоу създава с голяма точност реалистични портрети на холивудски звезди заедно с техните изражения и емоции
Холивудски драсканици по малайзийски
Портрет на Джак Никълсън. Черно-бели графики на Лоу са доста интересни и нетипични
Холивудски драсканици по малайзийски
Портрет на Леонардо ди Каприо. Скиците на екстравагантния график-художник са част от колекцията му „Faces“
Холивудски драсканици по малайзийски
Еди Мърфи
Холивудски драсканици по малайзийски
Самюел Джаксън
Холивудски драсканици по малайзийски
Ролан Адкинсън (Мистър Бийн)
Холивудски драсканици по малайзийски
Морган Фриймън
Холивудски драсканици по малайзийски
Уил Смит