Hooverphonic превземат стария континент

  • Сподели:
Hooverphonic превземат стария континент

На 9 октомври Hooverphonic ще изнесат концерт в зала „Универсиада“ (София), като с него ще отбележат 25 години от създаването на групата. Българските фенове ще имат привилегията да слушат характерния глас на първата вокалистка на Hooverphonic Гейке Арнарт, която в началото на новото хилядолетие изпя тоталния хит Mad About You.

През 2021 формацията отново е на върха на класациите в родината си. Новият им албум „Hidden Stories” с вокалите на Гейке Арнарт,  зае първото място в белгийския чарт за албуми още в първата седмица след излизането си на 7 май, а пилотния сингъл The Wrong Place е стриймван над 10 милиона пъти в дигиталните платформи.

Неизчерпаемия творчески заряд на продуцента и композитор Алекс Кариер и китариста Реймънт Грийтс стоят зад успехите на Hooverphonic вече 25 години. Уникалното и разпознаваемо звучене на групата ѝ печели стотици хиляди фенове в цял свят. Новият албум Hidden Stories е поредното доказателство за това, а ако все още не сте го слушали онлайн или искате да притежавате физическо копие, можете да се сдобиете с него по време на гостуването на групата в София.

За начало на европейското си турне през 2021 г., музикантите избраха германския град Кьолн. Преди да стигнат до България, ще изнесат концерти в Полша, Чехия, Словакия и Румъния. Триото обещават по нещо за всеки фен, микс между стари и нови тракове и изненади. Концертите на белгийците са съвършено музикално преживяване, което почитателите им обичат да повтарят многократно. Това е една от причините за активната концертна дейност на Hooverphonic през годините.