Изложба живопис ''Люлякови нощи'', ориентирана към градския пейзаж

  • Сподели:
Изложба живопис ''Люлякови нощи'', ориентирана към градския пейзаж

''Люлякови нощи'' - Изложба живопис на Ивайло Евстатиев
Откриване – 18.30 часа   19.05./ четвъртък /2022 г. в Галерия ''АРТ МАРКОНИ", град Варна

''Люлякови нощи'' е изложба, ориентирана към градския пейзаж. Без да влиза в разпознаваеми детайли, подсказващи конкретно място, Ивайло ни потопява в атмосферата на тихите улички, водещи към морето. Тротоарите гостоприемно са изпълнени с масички и столчета, фенерите приглушено приканват под уютните, потънали в зеленина и аромат на люляци нощи.

Вечерта е млада и се е събудила за живот. Въздухът е зареден с очакване. Плисъкът на вълните кротко мие брега, а лодките тихо се отдалечават, за да заредят мрежи за утрешния улов. Някъде ще избухне смях, ще прозвучи китара, тънки токчета звънко ще призоват с морзовата си азбука началото на танците…

Всяка от творбите в тази изложба е разтворила в себе си копнежа за слънчево и безгрижно лято. Заредени с емоцията и пъстротата на ежедневието, картините щедро преливат ведрото си настроение. И не ни остава нищо друго, освен да освободим закопнелите си за слънце и общуване сетива, и да се оставим на въздействието от поредното артистично представяне на Ивайло Евстатиев.

Ивайло Евстатиев е роден 09.06.1974 г в гр. Русе. Потомствен художник, син е на Евстати Маринов /1950-2022 г./. Завършва специалност живопис във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” през 1999 г. Работи на свободна практика.  

Ежегодно представя изкуството си във Варна, в галерия „Арт Маркони”и е основна фигура в представителния афиш на галерията. Живее и твори в Бургас.