Изложбата ''Пътуване до Азербайджан'' е част от фестивала Sofia MENAR

  • Сподели:
Изложбата ''Пътуване до Азербайджан'' е част от фестивала Sofia MENAR

Изложбата на Арслан Ахмедов „Пътуване до Азербайджан” ще бъде открита на 22 януари (понеделник) от 18.00 часа в Дома на киното. Събитието е част от съпътстващата програма на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR.

„Въпреки че предпочитам артистичния подход, тези кратки пътешествия из труднодостъпните кътчета на Азербайджан ме принудиха да се обърна към документалната същност на фотографията. И така, неусетно започнах да колекционирам лица и пейзажи. Това беше най-продуктивният ми фотографски период, по време на който заснех над 200 негатива, посетих десетки села и махали и общувах със стотици хора.”
Фотографската изложба на Арслан Ахмедов "Пътуване до Азербайджан" представя 23 черно-бели пейзажа и портрета, заснети в периода 2016-2017 година.

Всички те, документирани по време на пътуванията на автора до различни труднодостъпни райони, извън градския шум и колорит, където суровата природна красота доминира, а хората в селата общуват помежду си на собствен език, неразбираем за никой друг. 

"Пътуване до Азербайджан" предлага едно отдалечено пътешествие, започващо от високите планински хребети на Кавказ, през обсипаните с кални вулкани, полупустинни пейзажи в югоизточната част на страната, та чак до гъстите горски територии на юг на границата с Иран. 

Изложбата може да се види до 4 февруари.