Клайв Оуен като Бил Клинтън в сериал, продуциран от Моника Люински

  • Сподели:
Клайв Оуен като Бил Клинтън в сериал, продуциран от Моника Люински

След успеха на „Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“  и „Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“, изпълнителният продуцент Райън Мърфи се завръща с нова част от поредицата „Американска криминална история“, която ще се излъчва премиерно по FOX от днес в 23 часа, с епизоди всеки понеделник в същия час. 

„Импийчмънт: Американска криминална история“ разглежда националната криза, довела до първия импийчмънт на американски президент от повече от сто години насам, през очите на жените в центъра на събитията - Моника Люински (Бийни Фелдстийн), Линда Трип (Сара Полсън) и Пола Джоунс (Анали Ашфорд). И трите се озовават под светлините на прожекторите във време белязано от разрушителна партийна ненавист, изменящи се политики за сексуалността и променяща се медийна среда. Сериалът показва как властта извисява едни и се отървава от други в коридорите на най-почитаните институции.

„Импийчмънт: Американска криминална история“ е с изпълнителни продуценти Райън Мърфи, Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън, Алексис Мартин Удал, Сара Бържес, Сара Полсън, Брад Фалчък, Скот Алекзандър, Лари Каразюски и Майкъл Ъпендал. Поредицата е продуцирана от 20th Television и FX Productions.

В хората в сърцето на историята, президента Бил Клинтън и  Моника Люински, ще се въплътят популярния британски актьор Клайв Оуен и младата звезда Бийни Фелдстийн. Зрителите ще имат възможността да се насладят и на невероятната актьорска игра на Сара Полсън (Линда Трип), Анали Ашфорд (Пола Джоунс), Марго Мартиндейл (Лусиан Голдбърг), Иди Фалко (Хилъри Клинтън), Джудит Лайт (Сюзън Карпентър-Макмилан), Били Айкнър (Мат Дръдж) и Коуби Смълдърс (Ан Култър), които придават живот на историята и ни отвеждат назад във времето.

С разплитането на историята „Импийчмънт: Американска криминална история“ ще покаже пътя на тези три жени, които се изправят пред предизвикателства свързани с приятелство, драма, предателство, медийни нападки и всичко това докато са във вихъра на събития, които ще променят историята на Щатите. 

„Американска криминална история“ е една от най-успешните телевизионни лимитирани поредици.  Първият ѝ сезон, „Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“, има 22 номинации за „ЕМИ“, от които е отличен с девет. Получава признание и на наградите „Златен глобус“ и БАФТА, наред с други.  Втори сезон на антологията, „Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“, е номиниран за 19 награди „ЕМИ“ и отличен със седем, включително за най-добър лимитран сериал. Поредицата за Версаче печели и „Златен глобус“ в същата категория. 

 

В ролите:

Бийни Фелдстийн като Моника Люински

Клайв Оуен като Уилям Джеферсън Клинтън

Сара Полсън като Линда Трип

Иди Фалко като Хилъри Клинтън

Анали Ашфорд като Пола Джоунс

Марго Мартиндейл като Лусиан Голдбърг