Комедията „От всички страни“ отбелязва 20-о представление с международен успех на режисьора Николай Гундеров 

  • Сподели:
Комедията „От всички страни“ отбелязва 20-о представление с международен успех на режисьора Николай Гундеров 

Комедията „От всички страни“ ще отбележи 20-о представление на театралната сцена в страната за малко повече от половин година. Това ще се случи на 3 декември в Младежкия дом в Шумен. Премиерно за града, спектакълът с участието на Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов ще бъде изигран два пъти в рамките на деня заради големия интерес на публиката.  

Двадесетото представление на „От всички страни“ съвпада с международен успех на режисьора Николай Гундеров, роден в Шумен. Постановката „Слуга на двама господари“, която е негово дело, стана най-дълго играната комедия в Чехия. От Моравския театър съобщават, че спектакълът, създаден преди десет години под драматургията на Гундеров, е игран на всички сцени в Чехия и въпреки че отбелязва своето 150-о представление, продължава да бъде „безнадеждно продаден и билети за него липсват месеци напред“.

На българската сцена последната пиеса на Николай Гундеров е „От всички страни“, чиято премиера беше в началото на март месец тази година. Посрещната със смях и аплодисменти от зрителите, тя се играе пред пълни зали и салони в София и страната. 

Герои на спектакъла са две приятелски двойки. Бракът на Тревор (Дарин Ангелов) и Нина (Александра Сърчаджиева) на пръв поглед изглежда идеален – той е изявен гинеколог, а тя – собственичка на известен италиански ресторант. Под лъскавата обвивка обаче се крие един истински ад на земята. Причината за това е тежък предбрачен договор с основна клауза - този, който подаде молба за развод, ще загуби цялото си имущество в полза на другия. Единственото спасение е единият да уличи другия в изневяра.  

И точно тук се появяват техните приятели Имелда (Стефания Колева) и Артур (Деян Ангелов) - странна скучновата двойка. Тя е гадателка със собствено телевизионно предаване, а той – университетски професор. 

Водени от жаждата да скъсат брачните окови, Тревор и Нина въвличат своите приятели в мисия с неизвестен край. А едно домашно парти се превръща в комично бойно поле с единствена цел – развод.