Комедията „Отчаяни съпрузи“ за първи път в Брюксел

  • Сподели:
Комедията „Отчаяни съпрузи“ за първи път в Брюксел

Постановката „Отчаяни съпрузи“ ще гостува за първи път в Белгия. Комедията ще бъде играна в културния център Espace Lumen в Брюксел на 25 февруари. Това е вторият град в чужбина, в който гостува спектакълът след три предварително разпродадени представления в Лондон в края на миналата година.

Пиесата с участието на Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров поставя на сцената вечната тема за отношенията между жените и мъжете и комичните ситуации, в които изпада силният пол, особено когато трябва да наваксва.

Сюжетът става много бързо разпознаваем от публиката, тъй като актьорите използват собствените си имена. Бойко току-що е зарязан от гаджето си с писмо. В отчаяния си опит да си я върне той разчита на съветите на приятелите си - Явор, който е в 10-годишна връзка, и Даниел, тъкмо намерил нова приятелка.

Размислите за жените, до които стигат тримата, не могат да оставят публиката безразлична, тъй като през тях е минавал всеки. Френската комедия е адаптирана към българската реалност и към самите актьори, което я прави още по-близка до публиката. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Димитър Захариев.

Режисьорът Васил Дуев-Тайг успява да съчетае изключително успешно класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време. Неслучайно „Отчаяни съпрузи“ не слиза от комедийния афиш във Франция вече осем години, нарушавайки всички кодове в жанра.

Espace Lumen е комплекс за културни събития, наричан „биещото сърце“ на артистичния живот в Брюксел. Мястото предлага уникална обстановка, запазила духа на 60-те години на миналия век.