Композиторът на звездите Щерион Пилидов откъсва ''Последното цвете''

  • Сподели:
Композиторът на звездите Щерион Пилидов откъсва ''Последното цвете''

Щерион Пилидов пуска авторския си сингъл „Последното цвете“.
 
Щерион Пилидов, познат от работата си с имена като Поли Генова, Йоана Драгнева, Ирина Флорин, Деси Добрева, Камелия Тодорова, СкандаУ, дует „Ритон“ и още много други, пусна своя авторска песен. 
„Последното цвете“ още веднъж доказва, че има защо за Щерион да се говори като за един от най-талантливите ни млади композитори и китаристи. Песента е баладична, а поводът и темата, за които е написана-дълбоки. 
 „Тази песен е в мислите ми още от края на 2015 година, когато се случи една от най-големите терористични атаки във Франция. Тогава неизбежно звучаха думи като „разруха“ и „война“. Думи, които очевидно са също толкова актуални и днес. Точно те са отправната точка за посланието на песента.“, казва Щерион Пилидов. 

Мелодичните фрази на „Последното цвете“ претърпяват няколко трансформации от първоначалния си вариант, за да достигнат момента, в който се усещат пълнокръвно и истинно. „Дълго се колебаех как точно да звучи тази песен, как да отразява огледално чувството на тъга и самота. В края на 2022 година обаче, малко след раждането на дъщеря ми, намерих търсената хармония.“- споделя Пилидов и добавя, че отзивите от лайв изпълнението на парчето са повече от обещаващи за неговия успех.
За визуалната история на  „Последното цвете“ музикантът се доверява на Радостин Събев – Шошо, с когото са категорични: видеоклипът трябва напълно да отразява утопичната минималистична реалност, за да живее в синхрон с музиката. Музиката, аранжиментът и текстът са на самия Щерион, но за да се доближи максимално до автентичната си емоция, той избира всички инструменти да бъдат записани на живо. В проекта се включват виртуозните музиканти Юлиан Янев - пиано, Мартин Профиров – барабани и -Емилио Мархолев – бас, както и красивите гласове на Теодора Радилова и Мария Георгиева- Mia D

Китаристът Щерион Пилидов е един от хитмейкърите, създаващи музика за редица популярни имена като Поли Генова, Йоана Драгнева и Ирина Флорин, Деси Добрева, Камелия Тодорова, Тони, Кристина Димитрова. Той също така е един от музикалните двигатели за дует „Ритон“, с които работи още от 2012 година, дует „Авеню“, група „Скандау“, „EXPOSE” и още от познатите и обичани имена на родната сцена. До момента Щерион Пилидов създава над 400 песни, голяма част от които дълготрайно позиционирани на челните места в музикалните класации у нас.
Творческото вдъхновение на артиста намира признание и в малко по-различна, но също толкова успешна посока. Заедно със своята половинка Теодора Радилова, Щерион Пилидов създава и YouTube канал с песни за деца, станал безапелационен хит сред малчуганите и натрупал милиони гледания в платформата.