Концерти на тъмно или покана за танц по границата между видимото и невидимото

  • Сподели:
Концерти на тъмно или покана за танц по границата между видимото и невидимото

В началото на юли очакваме първи две събития от платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно от Dead Man's Hat и Leena.

На 4-ти и 5-ти юли в Топлоцентрала музиканти и публика ще оставят музиката да завладее сетивата, да опипа границите на възприятията, да избере кои лимити да спази и кои да прекрачи.

Дали просто ще наблюдаваме или ще се впуснем в изследване на усещанията си в тъмнината, избираме в сетивно въвеждане, подготвено от Съюз на слепите в България и Inner Theater Company.

Така слагаме началото на Unseen Scene, платформа, създадена, за да преплете различни форми на изразяване и да запечата тяхното взаимодействие в
тъмните пространства на една невидима сцена. 

Идеята на проекта е да обърне представите за социално ангажирани платформи и вместо направен ЗА незрящи, той се прави ОТ незрящи, за да покаже на всички нас какво пропускаме в увереността си, че виждаме всичко.

Серия от събития и игра със сетивата очаква всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатите си възприятия, да остави там предразсъдъците си и да се потопи в пространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко...

Meстата за концертите са ограничени и ще бъдат само по 40 за всяка от вечерите. Всеки желаещ да запази своето място, може да го направи единстветно при предварителна покупка на билет тук и тук.
Събитието ще се проведе в тъмнина и с напълно изключени мобилни устройства. Не е подходящо за деца и хора, които се чувстват дискомфортно в тъмни пространства.

Идея и изпълнение: Калина Павлова, Диляна Курдова, Деян Петров, Петър Йорданов - Бъни, екип Концерти.бг
Работа с общности: Кристина Тодорова
Сетивно въвеждане: Ана Вълчева, Габриела Петрова

Участват: Байрие Емин, Гюнер Апти, Иван Иванов, Милена Костадинова, Моника Методиева, Теодора Хайверова, Панчо Карамански

Визия: Мария Белева

Фото и видео: Виктория Михалкова, Христо Михалков
Партньори: Inner Theater Company, РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА, Tenebris, ВИЖ!, Програмата, БНР и БНТ

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура"