Kruder & Dorfmeister идват за първи път в България с голямо визуално шоу  

  • Сподели:
Kruder & Dorfmeister идват за първи път в България с голямо визуално шоу  

Прочутите диджеи излизат на сцената на 10 юни в клуб „Пиротска 5”

Kruder & Dorfmeister минават през България с турнето си 30 Years Anniversary Tour, с което празнуват своята 30-та годишнина. Легендарното дуо за продукция на електронна музика гостува за първи път в България. Срещата им с феновете ще е на 10 юни, в клуб „Пиротска 5” в София. 
30 Years Anniversary Tour е световно турне, което ще демонстрира уникалната комбинация от музика и визиуалност на австрийското дуо. 

Както са известни на верните си фенове Kruder & Dorfmeister започват още в началото на  90-те да внасят визуален компонент в DJ сета. Те са вероятно едни от първите диджеи, които комбинират цветни визуализации с ярка палитра от музикални стилове, и с вече три десетилетия опит в аудиовизуалното съвършенство, оставят вдъхновяващи спомени у своята публика.

Снимка: Max Parovsky/Andreas H Bitesnich

Музикалното пътуване на Петер Крудер и Рихард Дорфмайстер започва в началото на 1990 г.с „G-Stoned” Е.Р., повлиян от елегичните аранжименти от 60-те и 70-те години на афро-джаза и Pink Floyd, следват безброй ремикси на изпълнители като Depeche Mode, Madonna, Bomb the Bass и много други. Издават двойния албум "The K&D Sessions", който продава милиони копия по целия свят и затвърждава статута им на пионери в downtempo жанра и в страхотната музика като цяло.

Наскоро критиката аплодира техния последен албум „1995” и това е поредно доказателство за непреходните им качества и за класата им.
Турнето по случай 30-годишнината им ще бъде празнуване на бляскавата кариера на Kruder & Dorfmeister, включващо класически песни от тяхната обширна дискография, както и нови парчета. Публиката ще бъде потопена в динамично и замайващо LED изживяване. 
Kruder & Dorfmeister идват за първи път в България и тяхното шоу не е за пропускане от феновете на електронната музика. Независимо дали сте дългогодишен поклонник или новодошъл в техния саунд, турнето им предлага шанс да станете свидетели на едно от най-влиятелните и новаторски изпълнения от последните три десетилетия.

Kruder & Dorfmeister излизат на 10 юни на сцената на „Пиротка 5”. Билети се продават в системата на Ивентим.