Куентин Тарантино и филмите, които го вдъхновиха за "Имало едно време в Холивуд"

  • Сподели:
Куентин Тарантино и филмите, които го вдъхновиха за "Имало едно време в Холивуд"

Sony Pictures Television обяви официално подгряващото дългоочакваната премиера на "Имало едно време в Холивуд" събитие, което AXN ще излъчи в седмицата 5-11 август под заглавие "Имало едно време в Холивуд" и Куентин Тарантино представят "Седмица на филмите за шейсетте години".

Маратонът ще се състои от девет филма от филмотеката на Columbia Pictures, заснети в периода 1958 – 1970 година, персонално подбрани от Тарантино.

Общото между тях е, че всеки един е послужил като вдъхновение за последната му лента, в която действието се развива през 1969-та, а първият филм AXN България ще излъчи на 5 авгсут.

Поредицата включва и специално заснети разговори между Тарантино и авторът на съответният филм, а историкът Ким Морган ще съпровожда всяко излъчване с любопитни факти в ретроспекция и със сцени от "Имало едно време в Холивуд", които зрителите ще видят за първи път.

"Sony Pictures ми предостави каталога на Columbia Pictures, за да мога да подбера поредица от филми, чрез които да пресъздам времето, в което се развива действието на "Имало едно време в Холивуд", а именно шейсетте години на миналия век. Изключително съм развълнуван да Ви предсавя тези заглавия и заедно да им се насладим!", каза Куентин Тарантино.

Деветте филма са:

● "Боб, Каръл, Тед и Алис" (Bob & Carol & Ted & Alice) – 05.08., 00:40
● "Кактус" (Cactus Flower) – 06.08., 00:40
● "Волният ездач" (Easy Rider) - 07.08., 00:30
● "Моделът" (Model Shop) – 08.08., 00:40
● "Да постъпиш правилно" (Getting Straight) - 09.08., 00:40
● "Разрушителен екип" (The Wrecking Crew) - 10.08., 00:50
● "Хамърхед" (Hammerhead) - 10.08., 02:40
● "Цената на насилието" (Gunman’s Walk) - 11.08., 01:00
● "Аризонски рейнджъри" (Arizona Raiders) - 11.08., 02:35

В сътрудничество между няколко от подразделенията на Sony Pictures, филмите от маратона ще бъдат излъчени в мрежите на Sony Pictures Television в над 60 територии по света.

В България лентите ще се завъртят по AXN в късните вечерни часове около и след полунощ, с начална дата 5-ти август, като в последните два дни - 10-ти и 11-ти, ще се излъчват по две заглавия едно след друго.

Пет дни след края на маратона е премиерата на "Имало едно време в Холивуд", който тръгва по кината в България на 16-ти август.

За "Имало едно време в Холивуд"

Действието на филма се развива в Лос Анжелис през 1969-а, където всичко се променя, след като телевизионната звезда със залязваща слава Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо) и неговият каскадьор Клиф Бут (Брат Пит), с когото са заедно от дълги години, се опиват да оцеляват в индустрия, която вече не познават, в последните години от Златната ера на Холивуд.

Сценарист и режисьор е Куентин Тарантино. Продуценти са Дейвид Хейман, Шанън Макинтош и Куентин Тарантино. Освен Лео ди Каприо и Брад Пит, във филма участват и Марго Роби и Ал Пачино.

Куентин Тарантино и филмите, които го вдъхновиха за "Имало едно време в Холивуд"

Снимка: AXN България