LORDI отново в България през октомври 2022г.

  • Сподели:
LORDI отново в България през октомври 2022г.

Да! Mr. Lordi и компания се завръщат в нашата мила родина точно 6 години след „чудовищното” шоу, което изнесоха в нощта преди Хелоуин през 2016-а.

Този път датата е 8 октомври, а мястото – клуб Joy Station.

Финландските метъл чудовища винаги са били олицетворение на необичайни идеи и в края на миналата година те шокираха света със 7 такива. На 26 ноември 2021, LORDI се превърна в първата група в историята на музиката, която издаде 7 студийни албума с един пищен замах. Тогава на бял свят се появи бокссета Lordiversity”, включващ от 11-ти до 17-ти албум на бандата.

Самият Мистър Лорди обяснява, че след първото отлагане на планирано турне, заради пандемията, още през март 2020г., е решил да се възползва от допълнителното свободно време, за да поработи върху нов материал, въпреки че 10-ия им албум Killection” е бил само на 3 месеца тогава. Идеята обаче да издадат поредния редовен албум, му се е сторила твърде скучна. И тъй като Killection” е въображаем албум, базиран на музиката на несъществуващата група Lordi през 70-те години на миналия век или иначе казано – как биха звучали Lordi, ако бяха актуална 70-арска банда, Lordiversity” дава живот на тази идея и парчетата вече съвсем не са въображаеми.

Ако с това сме успели да ви объркаме достатъчно, но и сме провокирали вашия интерес, най-добре е да се убедите на живо за какво става дума. Монстър метълите от Рованиеми държат още доста козове, които ще разкрият по време на турнето. И ако си мислите, че ще може да се подготвите предварително за шоуто в София, информирайки се от предходните концерти, ще трябва да ви разочароваме. Европейската обиколка на Lordi ще стартира точно от България. Ха! Започвайки на 8 октомври ще продължи чак до 6 декември и ще обиколи цяла Европа. Горди сме, че ще имаме честта да открием турнето с първия от общо 45 концерта и дано им е на късмет!

Групата естествено няма да пристигне сама, а ще води 2 съпорт банди, които очакваме да бъдат разкрити съвсем скоро.