MÅNESKIN представят видеоклипа към хитовия си сингъл „SUPERMODEL“ 

  • Сподели:
MÅNESKIN представят видеоклипа към хитовия си сингъл „SUPERMODEL“ 

ГЛЕДАЙТЕ „SUPERMODEL“ ТУК

Световните рок звезди Måneskin представят дългоочакваната визуализация към последния си сингъл „SUPERMODEL“. Издаването на видеоклипа идва малко след като групата бива наградена с втори платинен сертификат за хитовото си парче „Beggin“.

Заснета в Лондон и режисирана от Bedroom projects (The 1975) и Ben Chappell (Arctic Monkeys, Nine Inch Nails), кинематографичната визуализация представя Måneskin в стил Gucci. Комбинирайки класически елементи от творчеството на Tarantino и Hitchcock, те перфектно улавят пламенното настроение на песента, докато в клипа се развива поредица от катастрофални събития .

„В клипа искахме да отдадем почит на любимите си филми от 90-те години. В песента се опитахме се да уловим историята на енигматичния герой и искахме видеото да отразява това визуално. След като ни хрумна идеята, работихме заедно с режисьорите, за да пресъздадем кадри от най-значимите за нас филми. Толкова се забавлявахме да го снимаме в Лондон, играейки забавни сцени.", коментира групата.

„Клипът на Måneskin е проект, вдъхновен от препратките към смесицата от филми от 90-те, като Run Lola Run, Reservoir Dogs, както и Hitchcock, и малко от Холивуд през 1950-те.”, споделят Bedroom projects.

„Това видео се появи на бял свят след седмица престой около басейна в Ел Ей, докато преглеждахме списания Vogue от 90-те и говорехме за любимите си филми от този период. Опитахме се да вмъкнем възможно най-голям брой малки препратки във визуализацията.”, добавя Ben Chappell.

По-рано този месец с изненадващо изпълнение на конкурса Евровизия групата пусна актуалния си сингъл „SUPERMODEL“, продуциран с Max Martin и неговия екип. Калифорнийският рок химн се базира на персонажи, които те са срещнали по време на престоя си в Ел Ей. 

Смесвайки класическия с модерния звук, Måneskin връщат рокендрола на върха на международните класации. Victoria (бас китара), Damiano (вокал), Thomas (китара) и Ethan (барабани) започват кариерата си по улиците на Рим през 2015 г. и само за няколко години успяват да се превърнат в едни от най-популярните рок изпълнители на своето поколение.

В момента групата има над 5 милиарда стрийма във всички дигитални платформи. С чисто новия видеоклип към хитовия си сингъл „SUPERMODEL“, те продължават да се утвърждават като една от най-вълнуващите формации в днешно време.