Metallica обявиха новия си албум 72 Seasons и световно турне

  • Сподели:
Metallica обявиха новия си албум 72 Seasons и световно турне

Метъл легендите Metallica изненадаха феновете със заглавието и премиерната дата на предстоящия си 12-ти студиен албум - 72 Seasons, който ще излезе на музикалния пазар на 14-ти април 2023 година.

Предстоящият проект е първата студийна колекция на Metallica след Hardwired...To Self-Destruct от 2016-та година, а нейни музикални продуценти са известният звукорежисьор и близък приятел на групата Greg Fidelman и както обикновено - James Hetfield и Lars Ulrich.

Заедно с анонса за 72 Seasons, Metallica взривиха интернет и с първия сингъл от албума - мощното парче "Lux Aeterna". Слушайте ТУК. Може да гледате видеоклипа към "Lux Æterna", режисиран от Tim Saccenti, ТУК.

"Заглавието 72 Seasons е вдъхновено от любима моя книга, която описва първите 18 години от живота ни, а именно, оформянето на нашата истинска или фалшива същност. Албумът се върти смислово около влиянието на родителите върху изграждането на личността ни. Като зрели хора, ние пресъздаваме или реагираме на тези детски преживявания, притиснати от избора дали да останем затворници на детството или да се освободим,” споделя James. 

Заедно с новия албум, Metallica обявиха и световно турне. То е озаглавено M72 и ще премине през 2023-та и 2024-та година. Обиколката включва два концерта във всеки град, но групата е измислила да ги превърне в No Repeat Weekend, тоест това ще са два последователни концерта в един и същи град, но с напълно различни сетлисти и подгряващи състави.

Турнето започва в Амстердам през месец април, преди поредица от концерти в Америка. M72 ще се отличава с впечатляващ сценичен дизайн, с двудневни пасове и такива за цялото турне, както и с билети с отстъпка за фенове под 16 години. Двудневните билети ще бъдат пуснати в продажба в петък, 2-ри декември, заедно с предварителната поръчка на 72 Seasons на винил и CD. 

Част от приходите за всеки продаден билет ще отидат за фондацията на групата All Within My Hands (AWMH), основана през 2017 г. Усилията на AWMH са фокусирани върху подпомагането и обогатяването на живота на общностите, които подкрепят Metallica. 

ТРАКЛИСТ:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata