Михаела Филева и VenZy празнуват юбилей с песен

  • Сподели:
Михаела Филева и VenZy празнуват юбилей с песен

Михаела Филева и VenZy представиха новата си дуетна песен “Bésame, mi amor”, с която отбелязват 10-годишнината от първата си среща на музикална сцена. През 2013 година излезе тоталният хит „Опасно близки“, който и до днес има своето място в сърцата на феновете и българския ефир. В списъка на най-добрите песни на новото време има още две песни, в които Михаела и VenZy са в колаборация – „А дано, ама надали“ (трио с Графа) и „Бойкот“.

“Bésame, mi amor” е създадена по време на лагера за писане на музика, организиран по идея на Михаела като творчески хъб, на който български и международни автори сътвориха страхотен материал за новия ѝ албум „96“, който излезе през октомври. По музиката работят Искрен Тончев, Litens Nilsson, Gusten Dahlqvist, а текстът е на Михаела Филева. Песента може да се определи като „глътка свежест“ в българската музика. Тракът завладява с фънки ритъм, закачлив текст и комбинацията от любимите гласове на Михаела и VenZy.

Видеоклипът на “Bésame, mi amor” е „шестица“ от тотото за снимачния екип и причина за „страдания“ на участниците в него. Сниман е в единствената ноемврийска нощ на 2023 година, през която в цяла София валя красив бял сняг и затрупа града. Графикът на снимките беше забавен от тежките метеорологични условия, а участниците в него стоически устояха на студа и снега, който не спираше да вали. Резултатът обаче определено си заслужава. Видеото е заснето от тандема Свилен Славов и Виктор Добрев. Както в повечето проекти на Михаела и тук виждаме танцьорите от RiO Crew с хореограф Радостина Точева.