Миро направи впечатляващ The Grand Finale в ''Арена София'' и започва отначало – с ''Турне 2024'' и концерт в зала 1 на НДК

  • Сподели:
Миро направи впечатляващ The Grand Finale в ''Арена София'' и започва отначало – с ''Турне 2024'' и концерт в зала 1 на НДК

Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения.

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в „Арена София“ в сряда вечерта. Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения – експлозивни танци, светлинни, визуални и пироефекти и вълнуващата музика на Миро.
В най-голямата зала в страната звучаха превърналите се в емблематични за българската музика песни „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Гълъбо“, „Печат от моята душа“, „Очите“, „Върха на планината“, а публиката пееше в един глас с любимия си изпълнител. 
Феновете слушаха и дуетите на Миро с Анелия – „Завинаги“, и с Мария Илиева – „Ако утре няма днес“. Финалът на концерта бе със специалното участие на Евгени Димитров-Маестрото, който изпълни на пиано „Де е България?“. 

На сцената до Миро миналата вечер, както и на всичките му останали концерти, бяха музикантите от SoulBmoll и вокалното трио Trinity.
Музикалният спектакъл в зала „Арена София“ беше кулминацията на турнето Best Of, което стартира през 2023 г. 
Миро обаче започва всичко отначало и тази година е подготвил за публиката си „Турне 2024“, което ще бъде в осем града в страната - Пловдив - 17 юни, Плевен - 21 юни, Велико Търново - 11 юли, Бургас - 18 август, Стара Загора - 29 август, Варна - 4 септември, и Русе - 12 септември. 
Логичният завършек на поредицата от музикални събития ще бъде в зала 1 на НДК на 18 октомври.

Снимка: Борис Урумов

Билети за „Турне 2024“ на Миро: https://bit.ly/49EYJG7 
Миро е Мирослав Костадинов - автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България. 
През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на БГ радио Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година отново е номиниран - в шест категории, включително за „БГ изпълнител“ и „БГ албум“.
През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на „Дарик радио“.

Участвал е в „Златният Орфей” през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.
Той е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година - Годишни музикални награди на БГ радио и на „Планета” ТВ.
Миро е ментор и победител в десети сезон на най-гледания музикален телевизионен формат „Гласът на България“ по bTV. Неговият отбор взе две от трите първи места и титлата „Гласът на България” за Надежда Ковачева.

Trinity са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов (барабани), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта)

Снимка: Иван Ерменков