Money Heist идва за пети и последен сезон

  • Сподели:
Money Heist идва за пети и последен сезон

"Money Heist" в момента държи текущия рекорд като най-гледаното неанглийско заглавие в Netflix. Четвъртата част на испанската криминална драма успя да събере невероятните 65 милиона гледания по целия свят и към август 2021 г. все още доминираше в топ 10.
Преди да преминем към това, което знаем за сезон 5, трябва да разгледате придружаващия го документален филм, издаден на 3 април 2020 г., наречен "Money Heist: The Phenomenon". Той документира метеоричния възход на поредицата с гости, включително Тед Сарандос, както и голяма част от актьорския състав и създателите. Това ни даде някои зашеметяващи прозрения, включително факта, че шоуто беше почти осезаемо.

Четвърта част от "Money Heist" беше пусната в Netflix в световен мащаб на 3 април 2020 г. и се състоеше от осем епизода.
След многобройни слухове за датата на пускане през септември 2021 г., тя беше окончателно потвърдена на 24 май, но отново ще бъде разделена на две половини.
Сезон 5 том 1 на "Money Heist" ще пристигне на 3 септември 2021 г., а том 2 ще пристигне на 3 декември 2021 г.

Пътят към подновяване на сезон 5 на "Money Heist"

Това отне цяла вечност, но Netflix официално призна, че сезон 5 на "Money Heist" идва през август 2020 г. За съжаление, те също потвърдиха, че „кражбата свършва", което означава, че сезон 5 ще бъде последната част от хитовия испански сериал. В изявление, публикувано в акаунта на Netflix, продуцентът Алекс Пина каза следното относно подновяването: ''Прекарахме почти година в мислене как да разбием групата. Как да влезем в ситуации, които са необратими за много герои. Резултатът е петата част на "La Casa de Papel". Войната достига своите най-екстремни и дивашки нива, но това е и най-епичният и вълнуващ сезон.'' До официалното подновяване през август 2020 г. Алекс Пина и екипът му от сценаристи и режисьори многократно са казвали няколко пъти, че има планове за пета част. Говорейки за това, което се надяват да постигнат с последния сезон на "Money Heist", Алекс Родриго, един от режисьорите на криминалната поредица, заяви, че иска „да затвори серията със стил, както си представят и мечтаят феновете".

Защо сезон 5 на "Money Heist" е последният сезон?

Вероятно много фенове ще се запитат защо "Money Heist" е към своя край. Най-вероятно има редица причини, но Алекс Пина изясни една от най-големите в последните интервюта с издаването на Sky Rojo.
Според испанския вестник Marca (h/t Netflix-Nederland), търсенето на звездите в шоуто е отчасти причинато, поради която шоуто става все по-трудно да продължи.