Моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой" – четвърта премиера в Народния театър този сезон

  • Сподели:
Моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой" – четвърта премиера в Народния театър този сезон

Билетите вече са в продажба.

Премиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой" ще бъде на 21 ноември на Камерна сцена в Народния театър. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев, а текстът е вдъхновен от романа „Жажда" на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева.

Спектакълът е четвъртата премиера на Народния театър за сезона – след „Хага" на режисьора Галин Стоев и предстоящите, съответно на 1 и 2 ноември – премиера на спектакъла „Антихрист. Глави VIII, X, XI" по Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров, и на 11 и 12 ноември – премиера на „Коварство и любов" от Фридрих Шилер на доайена в театралната режисура Асен Шопов.

 „Пиесата „Боже мой" е повик за човечност и любов във времена, в които с Божието слово се злоупотребява и вместо да е извор на живот, с него се оправдава унищожението", посочва режисьорът Стоян Радев. Героят на Христо Мутафчиев, когото ще видим на сцената, е изпълнен с божествена сила или пък е самият Божий син...

Предпремиерата на „Боже мой" ще бъде на 18 ноември, в рамките на инициативата „Нощ на театрите". Моноспектакълът на Христо Мутафчиев можете да гледате и на 28 ноември, 12, 23 и 31 декември.