Над 700 души, сред които и дъщерята на Боян Петров, уважиха двойната премиера на „Отново съм тук“

  • Сподели:
Над 700 души, сред които и дъщерята на Боян Петров, уважиха двойната премиера на „Отново съм тук“

В кино „Люмиер“, в рамките на „Киномания“ се проведе двойната премиера на филма “Отново съм тук” (Here I am, Again), който проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

Поради големия интерес, лентата имаше две прожекции – от 18:00 и 20:30 часа, като и двете бяха разпродадени. До салона се допускаха само зрители със зелен сертификат, като по този начин филмът успяха да видят над 700 човека.

Сред гостите бяха близки и приятели на Боян, както и неговата сестра и дъщеря му Тея, която си дойде от Швейцария специално за прожекцията. Премиерата уважи и Кирил Петков, който дойде със семейството си. Двамата с баща му участват в безпрецедентната спасителна акция, която за съжаление не успява да открие алпиниста.

„Надявам се филмът да успее да ви докосне и да запали една малка искра у вас. Надявам се да събуди въпроси. Надявам се утре да се събудите с идея. Надявам се тази идея да прерасне в план. Надявам се да го изпълните. Пожелавам ви да изпълните плановете си за цялата седмица. И те да ви отведат до целта и идеята, с която ще се събудите утре. Пожелавам ви от този ваш връх да видите следващата си цел. И нея също да изпълните. Благодаря на целия екип, който даде сърце и душа и не спираше да вярва в смисъла на това, което правим“, сподели от сцената Поли Генчева, сценарист, продуцент и режисьор на „Отново съм тук“. И добави, „Единственото, което ми липсваше на тази премиера, беше самият Боян!“

“Отново съм тук” (Here I am, Again), тръгва в кината в цялата страна от 3-ти декември.