Нарисувай доброто - благотворителна изложба

  • Сподели:
Нарисувай доброто - благотворителна изложба

Ивалина Христова е все още ученичка, но това по никакъв начин не пречи да вдъхновява, да ни замисля и да ни побутне да отворим очите си за красотата на света, в който живеем.

С подкрепата на Проект Able Mentor, тя ще реализира своята първа изложба – Нарисувай доброто. Повече информация за събитието може да откриете на eventbrite.com. Средствата, събрани от изложбата, ще бъдат дарени на фондация "Радост за нашите деца".

Ивалина е от онези млади и целеустремени хора, които знаят, че да променим света е наша мисия и отговорност. Ето какво сподели тя за читателите на HighViewArt.com дни преди събитието:

- Какво те вдъхновява?

- Вдъхновява ме всичко – хората, които виждам всеки ден, природата, нещата които ми се случват. На моменти сякаш губя вдъхновение, имало е месеци, в които съм рисувала, само защото е трябвало, но под влияние на различни чувства – било то щастие, тъга, гняв – сякаш изпитвам нуждата да творя нещо, за да изкарам всички тези емоции от себе си. Рисуването ми носи успокоението, което нищо друго не може да ми даде.

- Кога обичаш да рисуваш?

- Мога да рисувам винаги – и рано сутрин, и следобед, и вечер – но най-обичам да рисувам късно вечер, през ранните часове на нощта. Тогава навън всичко е тихо и спокойно.

- Къде да търсим доброто?

- Трябва да търсим доброто вътре в себе си най-вече, защото дори и най-злите хора имат късчета доброто в сърцата си.

- Може ли човек да бъде добър всеки ден?

- Разбира се, защото доброто не е само на думи, а и в това, което правим. Дали ще дадем на приятеля си да препише домашното, дали ще нахраним бездомно животно или ще помогнем на майка си с покупките – помагаме на някого и го караме да се чувства добре. Не е нужно да правим нещо мащабно – дори и нещо съвсем незначително може да зарадва някого и да оправи деня му.

- Предпочиташ да вали или да пече?

- Може би да вали.

- Ако имаше право на три желания, кои щяха да са те?

- Номер 1: Искам да бъда известен художник – но не от тези, които рисуват банални картинки и очакват да забогатеят от тях и след време никой не ги помни – а от тези, които историята дълго ще помни. Бих искала да оставя нещо на следващите поколения. Нещо, което да им служи за пример. Знам, че имам още много да уча и да се усъвършенствам.

Номер 2: Искам да изживея пълноценен живот, да пътувам и да се радвам на всичко, което видя.

Номер 3:...

- В кой град би искала да живееш?

- Лондон.

- Планина или море?

- И двете – невъзможно е да се избере, защото и двете имат и своите предимства, но и своите недостатъци.

- Ако имаше възможност какво би избрала да бъдеш за един ден – птица, риба или сухоземно животно (кое)?

- Птица – може да лети навсякъде и е напълно свободна да отлети където поиска, наблюдавайки земята от високо.

- Дай съвет за едно малко добро, което да правим всеки ден!

- Всеки от нас може да прави по нещо добро – да отстъпи мястото си в автобуса, да помогне на някого, приятел или непознат – стига да има желание, защото без желание нищо не може да се направи.