Най-ярките джаз музиканти от областите Варна и Добрич с концерти в първото издание на „Джаз в цялата страна“ на Jazz FM

  • Сподели:
Най-ярките джаз музиканти от областите Варна и Добрич с концерти в първото издание на „Джаз в цялата страна“ на Jazz FM

Концертите на 9 и 10 юни във Варна са с вход свободен, като паралелно ще бъдат излъчени в ефира на Jazz FM и онлайн във Facebook страницата на радиото 

Най-ярките джаз музиканти от областите Варна и Добрич ще изнесат концерти от морето в първото издание на инициативата „Джаз в цялата страна“ на Jazz FM. На 9-ти и на 10-ти юни във Варна радиото ще срещне публиката с 25-ма изпълнители в 13 различни проекта.

От 18 до 22 ч. в клуб „Ментол“ на брега в морската ни столица Jazz FM е подготвило концертна програма, която ще излъчим на живо и в радиоефира. Събитията в двете вечери предвиждат четиричасови концерти с разговори на живо с изпълнителите, които ще могат да бъдат проследени пряко и във Facebook страницата на радиото. На място всеки ще може да се наслади на изпълненията при вход свободен.

 „Има джаз музиканти в цялата страна. Важно е като джаз радиото на България ние да бъдем там, да ги видим и да ги покажем на нашите слушатели и на цялата страна“ - сподели повече за проекта Светослав Николов - програмен директор и водещ на предавания по Jazz FM в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Водещ на събитията във Варна ще бъде именно Светослав Николов, заедно с Таня Иванова - водещата на „Следобедни импровизации“ по Jazz FM. Акцентът в програмата на двете концертни вечери е върху оригиналната музика на авторите, които ще представят активните джаз проекти в двете области, ще разкажат за формирането си, за създаването на публика за джаза и за приобщаването на нови аудитории към жанра.

На сцената ще чуем вокални и инструментални изпълнения, класически и съвременен джаз, електроника, обработки на фолклор и класическа музика, интерпретации на джаз стандарти, представени от млади таланти в началото на своя творчески път и ключови деятели на джаз музиката в региона.

Програмата ще включва разговори с активни представители на културната сцена на Варна, Балчик, Камен бряг и Езерец. Общините Варна и Балчик ще представят богатия културен живот в региона.

Преподаватели по музика във Варна и Добрич ще споделят за работата си в изграждането на младите таланти.
Инициативата „Джаз в цялата страна“ ще се провежда ежегодно, като всяка година Jazz FM ще избира по един град – домакин, в който музиканти от няколко области в страната ще имат възможност да се представят.

През следващите години радиото ще има за цел да обиколи и останалите региони от България, като постепенно разкрива за по-широката аудитория възможно най-богата палитра от джаз музиканти. Музиката, изпълнената на концертите във Варна тази година, ще продължи да звучи в ефира на Jazz FM, а за случилото се радиото ще разкаже и в музикални филм(и).