Ненчо Илчев споделя живота си в моноспектакъла „Щастлив съм“

  • Сподели:
Ненчо Илчев споделя живота си в моноспектакъла „Щастлив съм“

Ненчо Илчев ще разкаже историята на живота си в спектакъла „Щастлив съм“. В него зрителите ще се запознаят с истинския Ненчо, а не фокусника и комика познат от екрана. Ще разберат какво го вдъхновява и мотивира, кои са неговите духовни учители, даващи му криле. Ще научат за победите и загубите на Ненчо, но и за поуките след тях.

Автор на пиесата „Щастлив съм“, по документални разкази на Ненчо Илчев, е Емил Бонев - сценарист на дълго очаквания филм за Гунди, който ще гледаме през 2024-а. „Винаги съм се чудил кога Ненчо е запалил искрата на Вдъхновението си. И как толкова много години пламъчето в душата му е живо. Какво е това чудо да бъдеш харесван от зрители от всички възрасти и социални категории. След няколкото срещи с него разбрах, че ентусиазмът му дава сили, добротата - възможности, чистотата - резултати. Обясних си защо този родопски диамант, шлифован от ръцете на пословично добър учител, блести години наред от телевизионния екран и театралната сцена и топли с неподправеното си очарование милиони зрители. Усетих от присъствието му, че вдъхновението се дава на хората с истинска, чиста човешка добродетел“, споделя Емил Бонев

„Щастлив съм“ ще има своята премиера първо в родния град на Ненчо – Смолян, на 20 и 21 октомври, а в София ще бъде представен на 26 ноември в „Театро“. Предстои да се обявят още дати и градове.