Нети като дубльорката на Мария Калас

  • Сподели:
Нети като дубльорката на Мария Калас

Антоанета Добрева-Нети влиза в ролята на дубльорката на Мария Калас в първия си моноспектакъл "Глас" от Елена Алексиева. Премиерата бе в началото на месец март в Театър "Българска армия", а следващите дати са 6, 17 и 27 април. Режисьор на спектакъла е Ивайло Христов, а музиката – на Добрин Векилов-Дони.

„Глас“ не е просто пиеса, а преживяване – огледало, в което се отразяват битките и триумфите на всеки артист, който се осмелява да мечтае. „Глас“ е една незабравима вечер в театъра, където изкуството и животът се сливат в една история. „Глас“ е превръщането на тишината в песен, на сянката в светлина. „Глас“ е представление, което вдъхновява зрителя да намери смелост да излезе от сянката и да влезе в собствената си светлина на прожекторите.

Актрисата Антоанета Добрева – Нети се превъплъщава в ролята на Виктория Глас, дубльорката на оперната прима Мария Калас. Чрез образа на Нети навлизаме в психиката на една артистка, разпъната между възхищението и съперничеството, а гласът ѝ отразява бурните емоции на един живот, изживян в периферията на славата. Виктория Глас, жена с изключително силен характер, ще ви покаже какво е да бъдеш себе си въпреки трудностите, хората около нас и провалите. Ще ви каже, че именно заради тях сме това, което сме и никога не трябва да спираме да следваме собствения си път.

Спектакълът „Глас“ навлиза в същността на това какво означава да желаеш живота на някого, когото идолизираш, да стоиш толкова близо, но и толкова далеч от светлината на прожекторите и в крайна сметка да намериш смелост да се изправиш пред страховете си и да прегърнеш собствената си идентичност. Това е история за битките, в които се предаваме, преди да се бием, за цената на преследването на сянката на гения и за дълбокото освобождение, когато се научим да обичаме себе си отново.