Невероятният Спайдър-мен

  • Сподели:
Невероятният Спайдър-мен

Този месец беше премиерата на новия филм за героя от комиксите на Марвел – „Невероятният Спайдър-мен”. Четвъртата по ред холивудска продукция за човека-паяк е първият от очаквана нова поредица.

След  разногласията между Sony pictures и режисьора на първите три филма за Спайдър-мен Сам Рейми („Бърз или мъртав”, „Дарбата”, „Оз: Великият и могъщият”), компанията реши да започне на ново историята за Питър Паркър.

За главната роля бе избран Андрю Гарфилд („Никога не ме оставяй”, „Социалната мрежа”), а режисьор този път е Марк Уеб („500 мига от любовта”).

Историята ни отвежда при тийнейджъра Питър Паркър (Андрю Гарфилд), който живее при чичо си Бен (Мартин Шийн) и леля си Мей (Сали Фийлд) след смъртта на родителите си – Ричард и Мери Паркър. Решен да разкрие тайните на семейството си,  Паркър влиза тайно в компанията „Оскорп”, където се запознава със стария приятел на баща си – д-р Кърт Конърс (Рис Айфънс – „Нотинг Хик”, „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Първа част”), с който Ричард Паркър е работил по проект за регенериране на части от човешкото тяло.

В ролята на ученическата любов на Питър – Гуен Стейси е Ема Стоун („Лесна А?”, „Южнячки”). Главният злодей е Гущерът – д-р Кърт Конърс, който ще иска да подчини жителите на Ню Йорк на своите демонични желания.

Трябва да се отбележи, че актьорският състав на „Невероятния Спайдър-мен” се справя отлично. Андрю Гарфилд представя Питър Паркър и превръщането му в Спайдър-мен достоверно. Рис Айфънс и Ема Стоун допълват и развиват историята около човека-паяк.

Когато влязох в киносалона не знаех какво да очаквам от филма, но трябва да призная, че актьорската игра на Гарфилд и на другите от екипа – Стоун, Айфънс, Шийн и Фийлд, ми допадна много.

Макар и тази четвърта част да преповтаря донякъде сюжета на първия „Спайдър-мен ” с Тоби Магуайър („Братя”, „Великият Гетсби”), Марк Уеб успява да представи по не по-малко завладяващ начин както личната драма на Питър Паркър, така и екшън сцените между него и Гущера. „Невероятният Спайдър-мен” не е чисто и просто един екшън, Уеб ни показва емоционални моменти и комични ситуации.

С успеха на първия филм от очакваната нова поредица за човека-паяк, Sony pictures реши да направи продължение, което може да гледаме през 2014 г. Какво ще стане с паяка и кой ще е следващия му враг, ще разберем тогава.

Невероятният Спайдър-мен
Невероятният Спайдър-мен
Невероятният Спайдър-мен
Невероятният Спайдър-мен
Невероятният Спайдър-мен