Nocktern представят нов албум на 15 май

  • Сподели:
Nocktern представят нов албум на 15 май

Nocktern, в чиито състав влизат музикантите Стоимен Стоянов и Борис Малеванов, ще представят албума си Scavengers за първи път пред публика на 15 май в Зала Раковски 108.

Групата създава музика в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които колаборират са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co), Joana Size, Mytrip. Досега Nocktern има издадени два краткосвирещи албума - No Sugar Added (2016) и Pieces of Lyla (2017), като последният е самостоятелен пиано албум на Стоимен Стоянов. Барабанистът Борис Малеванов се присъединява към формата в началото на 2020 г.

През изминалата пролет Nocktern издадоха дебютния си сингъл за 2020 г. - Dark Water, с който демонстрираха смесица на различни жанрове, променяйки познатото ни досега звучене. Последвaлият запис Hollow (feat. SAÍGO) потвърждава, че групата със сигурност не се ограничава от стилови рамки. В началото на март 2021 г. Nocktern публикуваха и пиано творбата Home, с която обявиха излизането на албума си Scavengers. 

На 15 май в Зала Раковски 108 ще можете да чуете и видите резултата от работата на музикантите през последните две години. Scavengers отваря диалог върху теми като консуматорство в днешния свят, меланхолия, взаимодействие и комуникация, осъзнаване на действията и бездействията от страна на човечеството и последиците от тях, отразяващи се както върху природата, така и върху обществото. Буквалният превод на думата scavenger е чистач или животно, което се храни с остатъци. Но може да бъде и създание, което съумява да използва “намереното” и да съгради нещо напълно ново от него. 

Освен нова, неиздавана досега музика, по време на събитието ще се насладите не само на премиерното представяне на официалния видеоклип към ключовата творба от албума, носеща едноименното заглавие, но и на визуализации, специално подготвени за шоуто от Полина Герасимова.  Специалните гости на събитието ще бъдат обявени скоро. Билетите на предварителна продажба са на цена 12 лв.