Нови снимки на Марго Роби и Райън Гослинг от снимачната площадка на "Барби"

  • Сподели:
Нови снимки на Марго Роби и Райън Гослинг от снимачната площадка на "Барби"

Филмът за "Барби" на Грета Гервиг привлича цялото ни любопитство, заради главните действащи лица в сюжета.

Докато няколко игрални филма и други анимационни телевизионни сериали вече са представили вселената на емблематичната кукла, това е първата продукция на живо.

Шанс да се срещнем с играчката от нашето детство по ултрареален начин и изглежда продукцията върви добре, тъй като ролята на Барби отиде при Марго Роби, актриса със същите характерни черти като на куклата - дълга руса коса, сини очи, стройна фигура.

В началото е имало известни колебания ролята на Барби да бъде дадена на Ейми Шумър или Ан Хатауей - две актриси абсолютен антипод на онова, което куклата презентира.

В интервю за Variety, дадено през януари 2019 г., Роби обясни решението си:

"Играта с Барби насърчава увереността, любопитството и комуникацията по време на пътуването на детето към себеоткриването. През 60-те години на марката, Barbie даде възможност на децата да си представят себе си в амбициозни роли от принцеса до президент."

И кой по-добре да изиграе нейния спътник Кен от Райън Гослинг

Райън получава ролята миналия октомври, а наскоро бе потвърдена и останалата част от актьорския състав: Ема Макки, звездата от успешния сериал на Netflix "Сексуално възпитание", също трябва да заеме предпочитано място във филма. 

Уил Фарел се присъединява към каста в ролята на шефа на компанията за играчки Mattel. Актьорският състав включва и Америка Ферера, Иса Рей, Александра Шип, Симу Лиу, Хари Неф, Конър Суиндълс, Кейт Маккинън и Майкъл Сера.

След няколко години размисъл, Грета Гервиг поема режисурата на филма, който пише с партньора си Ноа Баумбах. Талантът на този дует вече не се нуждае от доказване, тъй като доминира в американското независимо кино.

Грета Геруиг е известна с режисурата и сценария на "Lady Bird" и "Малки жени", които ù донесоха номинации за Оскар. Що се отнася до Ноа Баумбах, на който дължим "Брачна история" с участието на Адам Драйвър и Скарлет Йохансон през 2019 г., този избор предполага адаптация, далеч от стереотипите, на които куклата Барби е била подложена. 

Филмът е копродуциран от Mattel Films, LuckyChap Entertainment, Warner Bros. и Марго Роби.