Пенелопе Крус споделя, че е най-щастливото момиче в света, което е работило с Педро Алмодовар в цели осем филма

  • Сподели:
Пенелопе Крус споделя, че е най-щастливото момиче в света, което е работило с Педро Алмодовар в цели осем филма

Дуото, което доказано създава дълбоки и съдържателни шедьоври, Педро Алмодовар и Пенелопе Крус, разказаха за почти четвърт век от снимането на филми заедно на пресконференцията за откриването на 78-я филмов фестивал във Венеция.
Началото на фестивала се поставя с филма от конкурсната надпревара "Madres paralelas" на Педро Алмодовар.

„Чувствам се като най-щастливото момиче в света, което работи с него толкова години. Той ми даде толкова много възможности, толкова много роли, които са различни една от друга и толкова различни от мен самата.", сподели актрисата на пресконференцията.
Крус призна, че именно Алмодовар я е вдъхновил да отиде в театралното училище като тийнейджър, като две години по-късно получава обаждане от него за роля, за която в крайна сметка е била твърде млада. Но Алмодовар е обещал, че един ден ще напише образ именно за талантливата и безпардонно красива Пенелопе.

Първата ù роля с испанския творец е „Живата плът" през 1997 г., последвана от „Всичко за майка ми" 1999г. , „Завръщане" 2006г., „Счупени прегръдки" 2009г., „Толкова съм развълнуван"2013 г., „Жулиета" 2016 г., „Болка и слава"  2019 г. и най-новият филм от тази година „Паралелни майки".

"Знам, че Пенелопе ме чака и се надява да бъде повикана като първи избор. Но когато пиша даден персонаж и описвам героиня, която е горе-долу на нейната възраст, тя също е първият човек, който предлагам.", заяви майсторът на съвременното испанско кино, Алмодовар.
Режисьорът допълни, че много се възхищава на Крус като актриса. „Но това, което искам да кажа най-много, е, че е изключително важно да се разбираме, да говорим на един и същи език. Аз съм особено взискателен режисьор и тя ми дава всичко, за което я помоля. Пенелопе е много красива и стои красиво във филмите и на екран, но в същото време е и доверчива. Доверява ми се напълно и това ме прави много смел."

В драматичната лента "Паралелни майки" Пенелопе Крус играе Джанис, професионален фотограф в края на трийсетте години, чиято връзка с женен съдебен антрополог Артуро (Израел Елехалде) води до бременност. В родилното отделение тя се сприятелява с друга бъдеща майка, Ана (Милена Смит), тийнейджърка, чието дете е заченато при много различни обстоятелства. 
И двете жени раждат в един и същи ден - момичета. Непосредствено след раждането си разменят огромно доверие, помагайки си една на друга през този странен период на преход от бременност до поява и посрещане на обичани, малки, непознати същества в живота им.