Почина журналистът Ричард Бъкли, дългогодишен партньор на дизайнера Том Форд

  • Сподели:
Почина журналистът Ричард Бъкли,  дългогодишен партньор на дизайнера Том Форд
Известният моден журналист Ричард Бъкли, който беше партньор на дизайнера Том Форд в продължение на 35 години, почина в Лос Анджелис на 72 -годишна възраст след тежко боледуване.
„С голяма тъга Том Форд съобщава за смъртта на любимия си съпруг Ричард Бъкли. Ричард почина спокойно в дома им в Лос Анджелис през нощта. Том и синът им Джак бяха до него. Той е починал по естествена причина след дълго боледуване", съобщават от компанията.

През 2016 г. Том разказа на "People Magazine" за момента, в който се среща и се влюбва в бъдещия си съпруг:

„Очите ни се срещнаха и след месец започнахме да живеем заедно. Оттогава не сме се разделяли. Дори след три десетилетия си спомням ярко тази среща. Пътувахме заедно в асансьора и когато пристигнахме на моя етаж, вече знаех, че ще прекарам остатъка от живота си с Бъкли. Когато асансьорът стигна до първия етаж, си помислих: „Това си ти". Това е всичко. Това беше любов от пръв поглед", признава Форд.

След това на модно ревю през 1986 г. се с отново се срещат. Двойката сключва брак едва през 2014 г. 
Бъкли е моден журналист, който започва кариерата си в "New York Magazine" през 1979 г. Той е писал за "Women's Wear Daily", "Vanity Fair" и "Mirabella". 
Ричард е главен редактор на италианския "Vogue", а по-късно и главен редактор на "Vogue Hommes International".
По време на връзката си Бъкли и Форд успяват да живеят в Лондон, Ню Йорк и Санта Фе. Заедно отглеждат осемгодишния си син на име Александър Джон Бъкли Форд.
В четвъртък малкото момче навършва девет години.