Руши празнува 20 г. от „Всичко се връща“ с голям концерт на открито

  • Сподели:
Руши празнува 20 г. от „Всичко се връща“ с голям концерт на открито

Преди точно 20 години, през 2001, Руши дебютира с парчето „Всичко се връща“. А на 8-ми септември 2021 за първи път ще събере феновете си  в Борисовата градина, на откритата сцена в клуб Маймунарника. Специални гости на събитието ще бъдат Mila Robert и Тахома & Da Homies, всеки със собствен авторски сет преди големия концерт на Руши и неговата лайв банда.

„За първи път в Маймунарника ще направим на живо „Мексико“, най-новият трак с мое участие. И то в неочаквано приятен денс аранжимент. По нов, парти начин звучат и останалите хитове в програмата. Готвим и още няколко симпатични изненади. Обичам на концертите ми винаги да има нещо ново, което повече няма да се повтори. Това е силата на музиката на живо – да е уникално преживяване!“, разказва Руши. „Този път на сцената ще се присъединят и други артисти, които много обичам и които правят истински вълнуваща музика. Ще се радвам повече хора да ги видят на живо, защото това са едни от поетите на новото поколение.“, добавя още Руши.

Септември ще бъде рай! Слагайте танцувалните обувки и среща в парка!

 

За Руши

След дебюта си през 2001 с „Всичко се връща“, Руши издава няколко албума и печели много награди. Някои от най-известните му хит сингли са още „Il Ritmo Del Mio Cuore“, „Ти беше“ и „Хотел**“.

Руши работи активно и като актьор, и режисьор. Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти. За главна роля в „Цветът на хамелеона“ получава награда за Най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и в „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов. През 2020 излиза и още едно кино заглавие с глaвна роля на Руши – „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков, по едноименния роман на Захари Карабашлиев.

През цялото време Руши не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители. През 2016, след близо 8-годишна пауза от музикалната сцена, Руши прави серия от ексклузивни, рекордно разпродадени лайв събития (всяко в рамките на 24 часа). Заради огромния интерес на фенове и медии, поп звездата решава да издаде и нов авторски материал. През май 2019 е част от церемонията на Годишните музикални награди на БГ Радио, където изпълнява премиерно на живо сингъла „Несъвършен“. А през октомври същата година в дигиталните платформи излиза и EP-то „Психо“, което включва четири нови трака. Дигитален рилийз има и специален BESTOF с най-големите хитове на Руши.

Тази година Руши беше гост-звезда и на големия финал на шоуто България търси талант по bTV. A съвсем скоро в музикалните платформи беше и премиерата на съвсем нов трак с негово участие. Парчето се казва „Мексико“ и е първи сингъл от дебютния албум на ГЕНА, бийтмейкърът на рап групировката So Called Crew. „Вакуум“ е проект на Евгени Енчев-ГЕНА, а в него като гост вокали участват различни имена от българската сцена. Предстоят и снимки на видео клип към общото парче на Гена и Руши. Ослушвайте се за нова порция инфо.

Но най-вече не пропускайте Руши на живо, на 08.09., сряда, на открито в Маймунарника. Музикантите, с които звездата забива на живо, са Иво Чалъков (китари), Васил Вутев (барабани), Денис Попстоев (синтезатор и програминг) и Катя Кръстева (беквокали).

 

За Mila Robert:

Завършва НАТФИЗ с актьорско майсторство за драматичен театър през 2019. А година преди това вече е взривила социалките с първото си парче „Наше си е, Саше“. Миналото лято пък заедно с Явор Карагитлиев- Jazzdork заедно създават дебютния ѝ албум „Еготрип“. „Направихме албума на село, работихме всеки ден, а на залез се къпехме в надуваем басейн. Песните са написани за 2 години, последната от студентството ми и първата от свободата – сантиментални са за мен.“, споделя Мила. „Еготрип“ излиза през декември 2020 и включва парчета като „Такт“, „Всичко рязко светва“, „Мони“ и „Боклук“. И е нещо като саундтрак на живота ни напоследък – любов и грешки, онлайн и офлайн, софийски вечери, социални мрежи и пак любов.

 

За ТАХОМА & DA HOMIES

ТАХОМА & DA HOMIES се появяват на сцената през август 2020, като носят със себе си музиката от албума ПЪКЪЛ – рап, който обръща Данте надолу с главата. Групата се състои от Михаил Савов на барабани, Орлин Браняков на бас, Ралица Тонева е на саксофон и омайва с гласа си, SKRUGIE е диджеят с грамофоните и ТАХОМА рапира и се клати в ритъм. Ралица Тонева ще издаде съвсем скоро свръх чувственото си EP, Skyfeel, в което участва цялата група. За 2022-ра групата обещава дългосвирещ албум, пълен с хитачки.