Рут Колева подгрява Мейси Грей в София

  • Сподели:
Рут Колева подгрява Мейси Грей в София

Огненото момиче и един от най-успешните български изпълнители, Рут Колева, ще се качи на сцената преди Мейси Грей. Това ще се случи на 26 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Изборът на Рут не е случаен – освен множеството награди и постижения, стилът и кадифеният ѝ глас импонират по подходящ начин на американската мултиплатинена суперзвезда. Тя ще се изяви пред феновете заедно със своя бенд.
След натовареното лято изпълнено със събития около издаването и представянето на последният ѝ студиен албум The Reset, Мейси Грей и тур бендът ѝ The California Jet Club ще си поемат глътка въздух. След това, по покана на BGTSC, ги очакваме у нас като част от европейската им обиколка през октомври. Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Еventim на цени от 60 до 120 лева.
Българските почитатели на Мейси Грей знаят, че изявите на звездата винаги са заредени с неповторими емоции. Освен музика от новият албум, съвместно с The California Jet Club ще чуем и някои от най-големите й хитове. 

Рут Колева е един от най-успешните български изпълнители в международен план, но и с годините се усъвършенства като мултижанров изпълнител, който без усилие борави с влиянията на соул, дръм енд бейс, R&B и инди-поп. В началото на кариерата си тя демонстрира уникалния си стил чрез концерти в родни клубове, като дебютният ѝ албум RUTH печели голямата награда за "Най-добър албум" на наградите на БГ Радио през 2014 г. и се продава в хиляди копия в Япония, а продуцентът на хитове Марк Ронсън го обявява за "невероятен". Следват множество участия на големи международни фестивали, клубни турнета в Европа и Азия, като през 2019та Рут Колева и нейната група осъществяват и голямо турне в Китай в легендарните клубове Blue Note. Издаден през 2018 г., предишният албум на Колева "Confidence.Truth" предлага на феновете дълбоко лична колекция от песни, повлияни от връзката на Рут със соул и джаза. Той е продуциран от един успешните български артисти в Лос Анджелис - Кан Уакан, и подсилен от стегнат екип от музиканти, сред които Рон Авант (The Free Nationals/Anderson.Paak) и Джамил Брунер (Thundercat, а преди това от The Internet), Джийн Кой (Flying Lotus) и оркестъра на Софийската филхармония. През 2022 г. Рут ще представи най-новия си албум, продуциран от Тейлър Грейвс (носител на награда Грами през 2021 г. с Thundercat) и Kan Wakan.