Шоуто LED ZEPPELIN SYMPHONIC избра Пловдив

  • Сподели:
Шоуто LED ZEPPELIN SYMPHONIC избра Пловдив

Световноизвестната продукция LED ZEPPELIN SYMPHONIC ще изнесе само един спектакъл в България, на 26 юни 2022 г., и изборът точно на Пловдив никак не е случаен. След два триумфални, разпродадени концерта миналата година в открития театър Odeon at Acropolis в Атина, мениджмънтът на турнето моментално се съгласи да дойде у нас, разбирайки, че имаме също толкова уникален, запазен Античен театър!

„Това – казаха ни хората от Live People Agency – e съвършената сцена за тази невероятна комбинация от вокалисти, рок група и симфоничен оркестър.”

Грандиозният симфоничен рок спектакъл ще представи най-великите хитове на Led Zeppelin, с нов аранжимент, сред които Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused и, разбира се, Stairway To Heaven.

Своеобразното музикално пътешествие в невероятната атмосфера на Античния театър ще събере елитни музиканти (5-членна рок група и 4 соловокалисти) от лондонския Уест Енд, плюс пълната мощ на оркестъра на Софийската филхармония. На пулта отново (както през май в НДК в София) ще е прочутият диригент Ричард Сидуел, работил с едни от най-големите имена на световната музикална сцена, като Сара Брайтман и много други.

Безспорно, водещата фигура в квартета вокалисти е Питър Елдридж (който вече ни изуми с пеенето си в шоуто Queen Symphonic), който е и фронтмен на прочутата далеч отвъд Обединеното кралство трибют група Hats Off To Led Zeppelin. Дългокосият, татуиран Елдридж е абсолютна рок звезда, но пее и на театрална сцена, а през 2013 г. бандата му печели конкурса UK National Tribute Awards и е единствената трибют група в Англия, спонсорирана от гиганта Marshall. Накратко, Питър е супер експерт и тотално отдаден фен на музиката на Zeppelin, лично се познава с Плант и Пейдж, и наистина може да предложи на феновете на тази титанична група едно магическо изживяване, което ще им позволи да се докоснат до музиката на Led Zeppelin както никога досега.